Felsökning av en varmluftsfläkt Blower i en 1984 Chevy S10

Felsökning en värmefläkt fläkt på en 1984 Chevy S10 kräver testa hela kretsen leder till fläkten. Fläktmotorn är placerad under huven på passagerarsidan brandvägg bredvid hjulet väl. Kretsen består av säkring, relä, manöverpanel, värmare-fläktmotor motstånd och fläkten själv. Den vanligaste orsaken till en fläkt-motor misslyckande är fläkten-motor motstånd. Denna post används för att variera hastigheter på fläkten. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta upp fläktmotorn på passagerarsidan av brandväggen. Lägg märke till fläkten-motor motstånd precis till höger om fläkten. Kontrollera fläkten-motor motstånd först, eftersom det är den mest sannolika kandidaten för misslyckande. Kontrollera spänningen vid motstånd med voltmetern genom att ansluta den svarta kabeln till en god jord. Vrid voltmetern på och justera den för att läsa på 20-volt skala. Vrid nyckeln till läge "ON". Vrid värmefläkt på.
2

Dra den elektriska kontakten från fläkten-motor motstånd. Sondera kontakt för batterispänning, är som 12 volt på en terminal. Om det inte finns någon spänning, måste säkringen och reläet kontrolleras nästa. Du behöver spänning till motståndet för fläkten att arbeta. Om det finns spänning vid en terminal, installera om kontakten på motståndet.
3

Byt säkring vid blåst. Om det är bra, kolla reläet genom att dra reläet ur säkringen blocket under huven på förarsidan fender väl. Låt den svarta kabeln från voltmetern på en bra jord och sondera anslutningarna som reläet drogs. Med nyckeln utanför det bör finnas en terminal med batteridrift. Vrid nu nyckeln på och fläkten på. Det bör finnas en mer terminal med makt. Denna terminal är från fläkten-fan switch. Om ingen makt är närvarande, är det fläktomkopplaren dåligt. Om det finns ström, är reläet dåligt.
4

Kontrollera om makten vid fläktens-motorn elektriskt kontaktdon (förutsatt att säkringen och reläet var bra och att det finns ström i elektriska kontakten på fläktmotor motstånd). Använd den röda ledningen på voltmetern att sondera den elektriska kontakten på fläktmotorn. Om det inte finns någon ström närvarande med nyckel på och fläkten-motorfläkten omkopplare i läge ON, är fläkten-motor motstånd dåligt och behöver bytas ut. Om det finns ström i fläktmotorn är fläktmotorn dåligt. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65071.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.