Felsökning av en taklampa i en 1997 Toyota Camry

Kupolen ljus i en 1997 Toyota Camry erbjuder innerbelysning för fordonet. Ljuset styrs genom manuell manövrering av en "På /Av /Dörrströmbrytare. När omkopplaren är i" Dörr "läge, drift av ljuset styrs av öppning och stängning av dörrar på bilen. Lampan kommer att vara på när någon dörr är öppen. Ström till omkopplaren kommer genom en 7,5-ampere dome-ljus säkring till en "het" terminal. The "On" är ansluten till ett fordon marken. "dörren" är ansluten till en integration relä som sinnen portpositioner. vad du behöver
spårskruvmejsel
Bulb (takbelysning) katalog Circuit testare (eller voltmeter) katalog Kontinuitet testare
Säkring (7,5 ampere) katalog Tänger
Visa fler instruktioner
1

Ställ omkopplaren takbelysning i "On" och "dörr" positioner och se om ljuset fungerar i båda lägena. Om inte, bända kupolen ljus linsen från takbelysning huset med hjälp av en spårskruvmejsel. Ta bort lampan från terminalerna. Om det behövs, använd en skruvmejsel för att bända ut glödlampan. Inspektera lampan visuellt för att se om det är brända eller glödtråden är trasig. Om så, byt ut glödlampan. Om lampan är OK, gå till steg 2.
2

Använd en krets testare eller voltmeter spänningen mellan det varma terminalen och jord (bare metal på fordonet ram). Om det inte finns någon spänning, gå till steg 3. Om spänning finns, koppla loss batterikabeln vid minuspolen med en tång. Använd sedan en egen strömförsörjning kontinuitet testare att kontrollera kontinuiteten mellan den varma terminalen och "On "terminalen och mellan den varma terminalen och" Dörr "terminal. byt ut takbelysning om det inte detta test. Annars kontrollera kontinuiteten mellan" On "terminal och marken anslutning till fordonet.
Sida 3

Gå till säkringshållaren placerad bakom den nedre delen av instrumentpanelen till vänster om ratten. Bänd upp locket med en spårskruvmejsel. Leta kupolen säkringen. Ta bort den med fingrarna och kontrollera om den är trasig. Om det är, installera en ny säkring. Om kupolen säkringen är bra, gå till steg 4. på den varma sidan av säkringsterminalen
4

Kontrollera spänning innan du installerar en ny kupol säkring. Om det finns spänning, installera den nya säkringen och kontrollera om brutna eller frånkopplad ledningsdragning mellan säkringen och kupolen strömbrytare. Om det inte finns någon spänning, kontrollera ledningar mellan säkringen och den positiva polen batteriet. Reparera eventuella fel. Montera kupolen säkringen och sätt tillbaka locket säkringsdosan.
5

Montera glödlampan takbelysning och kontrollera takbelysning för drift. Om lampan tänds manuellt men inte med en dörr öppen, är problemet i integrationen relä eller strömbrytare dörr. Vid denna punkt, kommer du förmodligen kräva tjänster av en bil elektriker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66240.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.