Felsökning en fordonets hastighetssensor

En fordonshastighetssensor ger en signal om att bilens inbyggda dator använder för att beräkna fordonets hastighet. Denna sensor fungerar på samma sätt en hjulhastighetssensor på en ABS-utrustade bilen fungerar. En defekt sensor kan orsaka en mängd olika problem beroende på tasking av sensorsignalen av datorn. Dessa inkluderar hastighetsmätare, ABS, växellåda, farthållare, och strömproblem styrning. Testa Sensor variabel reluktans


I fallet av den variabla reluktanstyp sensor, har en tråd-lindade permanentmagnet dess magnetfält kollapsade delvis av en tandad ring. När magnetfält kollapsar, induceras en spänning i den tråd lindad runt magneten. Denna analoga signal tas av datorn och bearbetas till en digital fyrkantvåg som datorn använder för att beräkna hastigheten. Två test kan identifiera en dålig sensor. Testa integritet sensorkretsen med en ohmmeter för att kontrollera om en öppen lindning. Sensorn ska läsa lite motstånd, och det finns en spec för detta test. Besök http://www.autozone.com för mer information i reparationsinformation gejdsektionen.

Andra testet använder ett felsökningsverktyg. Installera scan tool ställa det för dataström, och kör fordonet under övervakning av sensorn signalen.
Testa Sensor Mag Resistiv


på sen-modellbilar som använda Controller Area Network Protocol måste sensorn kunna tillhandahålla en digital signal till datorn ombord. Detta sker med hjälp av en magneto resistiv-typ sensor. Denna sensor använder en Elektromagnetisk fält drivs av datorn och en inbyggd magneto resistiv bryggkrets som behandlar signalen till digital fyrkantig vågform. Denna digitala signal sänds sedan till datorn och fordonets hastighet beräknas. Återigen Scan verktyget är det enklaste sättet att testa denna sensor

. Utför testet på samma sätt som med variabel motvilja sensorn.

Att testa manuellt koppla ur givaren, och med nyckeln på men motorn avstängd, test för ström och jord från datorn. Anslut sedan sensorn igen och starta bilen. Med drivhjulen avbrytas, och transmissionen i växeln, testa kabelsignal avkastningen för en signal med en lab räckvidd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64206.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.