Hur felsöker jag en Canyon fläktomkopplare?

Värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) system är en viktig del av ett fordon, inte bara för förarkomfort, utan även för säkerheten. En operativ HVAC hjälper till att hålla föraren komfortabel och mer alert. VVS-system är också en viktig del av bilens avfrostning och avimningssystem, med värme och luftkonditionering som behövs för att rensa bilens vindruta och underhålla synlighet. Systemet är kritiskt, och korrekt drift av fläkt krävs i de flesta stater att passera statlig inspektion. GMC Canyon fläkt switch eller styrenhet, ändrar resistansen i kretsen för att ändra hastigheten på fläkten. Saker du behöver
Grundläggande uppsättning handverktyg
testlampan Review, Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln på. Manövrera fläktmotorn omkopplaren i alla positioner. Se om fläkten fungerar i alla lägen alls. Om fläkten inte fungerar i alla lägen, felsöka fläktmotorn och fläktmotorkretsen.
2

Höj huven på bilen. Leta reda på fläkten blockmotorn motstånd. Det är under huven, insida värmebox nära fläkten.
3

Lossa kontaktstycket från fläkten. Använd en liten skruvmejsel för att bända upp kontakten isär försiktigt, samtidigt som du drar på fliken som är en del av kontakten för att lossa spärren. Det finns fyra terminaler på denna kontakt.
4

Undersök fläkten kontakt för värmeskador, smältning eller korrosion. Om skador upptäcks, byt fläkt kontakten innan du fortsätter.
5

Anslut jordklämma av ditt test ljus till terminalen märkt "B +." Detta är grunden. Med fläkten switch i varje läge "på", ska en av terminalerna tända testet ljus vid beröring. Om testet lyser inte vid beröring till någon terminal genom de fyra inställningarna för fan switch, är problemet i fläktstyrkrets. Det kan vara en kortslutning, kabelbrott, trasig fläkt switch, eller defekt HVAC styrenheten. Annars är problemet utblåsningsfläkten motstånd, och motståndet behöver bytas.
6

Ta bort den positiva batteripolen. Anslut minuskabeln på din digitala multimeter till en metalldel på fordonet. Ställ in mätaren för att kontrollera om "ohm" (elektriskt motstånd) eller kontinuitet. Testa var och en av terminalerna på kontakten genom att röra varje terminal med den positiva ledningen av multi-mätaren. Mätaren ska läsa oändliga ohm, eller noll kontinuitet. Om den inte gör det, det finns en kortslutning till jord närvarande, och ledningarna måste kontrolleras. Om kretsarna kolla med någon kontinuitet, HVAC styrenheten, eller fläkten switch, behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65433.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.