Passivt Timing Chain : Symtom

Timing kedjor används i vissa fordon i stället för kuggremmar . Till skillnad kuggremmar , är det ovanligt att ersätta en kamkedjan . Vanliga kedja problem är att förlora en del eller det mesta av spänningen som håller på på plats och håller den fungerar ordentligt . Det finns flera symptom kan uppstå om din bil eller lastbil har en slak kamkedjan . Tjattrande

När en kamrem börjar att misslyckas , skriker det . När en kamkedjan börjar att misslyckas på grund av slappa , normalt orsakas av bältessträckare försvagning , skallror det och chattare. Du kommer att kunna höra ett klickande , skallrande ljud från området runt kamaxeln om din kamkedjan har slack i det .
Effektförlust

kamkedjan vrider kamaxeln . Om kamkedjan är inte hårt, då det inte kommer att vara att vrida kamaxeln vid rätt intervall och hastighet. Detta medför ett antal problem , inklusive din motor förlora makten och en eventuell minskning av komprimering .
Not Running
p Om du har en hel del slack i bilens kamkedjan , kan bilen stanna ut från gång till gång eller helt upphöra med sin verksamhet . Om kamaxeln inte kommer att vända i din motor , kommer din bil inte att driva motorn och bilen kommer att sluta köra .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66202.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.