Så här kontrollerar Engine Light på en 1991 Honda Prelude

Om "Check Engine" tänds och förblir tänd efter det att fordonet har startats, betyder det ett problem med utsläpp och /eller insprutningssystem. Du kommer att behöva kontrollera ECU (Electronic Control Unit) för diagnostiska felkoder (DTC). Denna modell använder en LED-ljus i ECU till flash felkoder. Saker du behöver
Pen
Paper
Code diagram
Visa fler instruktioner
Läsa ECU
1

Dra mattan ner från toppen i den främre passagerarens brädan. Detta kommer att avslöja ECU. På den övre kanten av det skyddande locket ser du ett fönster för LED.
2

Slå på tändningen utan att starta bilen. Detta gör att LED: en i den elektroniska styrenheten att blinka. Titta och räkna blinkar.
3

Skriv ned koderna. Felkoder 1 till 9 visas som en serie korta blinkningar. För två-siffriga koder, är den första siffran anges med långa blinkningar följda av korta blinkningar för den andra siffran. Till exempel skulle en kod 4 vara fyra korta blinkningar. En kod 17 skulle markeras med en lång blinkning följt av 7 korta blinkningar.
4

Kontrollera för flera koder. Flera koder varvas. Till exempel skulle en kod 4 och 17 visas som fyra korta blinkningar (för kod 4) följt av en separator paus, sedan en lång blinkning följt av sju korta blinkningar (för kod 17).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64920.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.