Felsökning Mitsubishi Endeavor Strålkastare som inte fungerar

Om strålkastarna på din Mitsubishi Endeavor inte fungerar, kan en av fyra elektriska komponenter har misslyckats: de strålkastare lökar själva, strålkastare kabelstam som matar el till strålkastare; säkringen, som skyddar komponenter på kretsen från kraftiga skador, eller strålkastare switch, vilket gör det möjligt för föraren att växla mellan de låga och höga balkar. Någon av dessa komponenter kan vara anledningen till din Mitsubishi Endeavor strålkastare inte vänder på. Saker du behöver
Voltmeter
Hylsnyckel
Skruvmejsel
Latexhandskar
Eraser gel
dielektrikum.
Visa fler instruktioner
1 < p> Slå på strålkastarna på din Mitsubishi Endeavor. Byt ut beroende på vilken strålkastaren är inte att vända på. Om ingen av strålkastarna slås på, gå till steg 4. Prop öppna huven. Tryck in på sidotungor av strålkastare kabelstammen att dra bort ledningsnätet. Koppla ur metallen stoppbygeln. Sätt på dig latexhandskar. Dra ut den icke-fungerande glödlampan. Sätt i en ny glödlampa. Skruva fast med den kvarhållande klämman. Plug tillbaka i ledningsnätet.
2

Öppna säkringsdosan på vänster sida av motorrummet. Dra ut säkringen på strålkastaren ledningar krets som innehåller den icke-fungerande glödlampan. Kontrollera om säkringen har gått. Sätt en utbytessäkring in säkringen kortplats om säkringen har gått. Slå på strålkastarna igen.
3

Koppla ur selen strålkastare ledningar. Inspektera kontakterna kablage för missfärgning eller korrosion. Borsta bort ett korroderat ytlager med din radergummi. Sprid en liten mängd av dielektriskt gel över kontakterna. Anslut kabelstammen igen Testa strålkastarna. Om de fortfarande inte startar, kontrollera att strömmen kommer via kabelnätet. Anslut minuskabeln på voltmetern till batteriets minuspol. Anslut den positiva ledningen på voltmetern till den positiva kabeln på kabelstammen. Om ingen ström kommer igenom, byt kablaget.
4

Lossa den negativa muttern batteripolen med din hylsnyckel. Lyft bort den negativa batterikabeln och ställ den åt sidan. Sitt i förarsidan säte. Ta bort de två skruvarna som håller ramen rattstången till rattstången. Koppla ledningarna kvarter från baksidan av strålkastaren switch. Inspektera kontakterna på kablaget blocket och strålkastare switch för korrosion. Borsta bort rost med radergummi. Sprid på kontakterna en liten mängd av dielektriskt gel för att förhindra framtida korrosion. Plug tillbaka i ledningarna blocket. Slå på strålkastarna. Om de fortfarande inte fungerar, byt strålkastare switch. Koppla loss ledaren för blocket. Ta bort de tre skruvarna som håller strålkastaren byta till rattstången. Dra av strålkastare switch. Sätt i det nya switch. Säkra det med de tre skruvarna. Plug tillbaka i ledningarna blocket. Slå på strålkastarna för att kontrollera att de fungerar nu.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66235.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.