Hur vill kolla ecu koder på en 1995 Nissan 240SX

Nissan 240SX introducerades i Nordamerika under 1988. Den 1995 240SX var utrustad med en 2,4-liters SFI DOCH in-line fyrcylindrig motor och var tillgänglig endast som en två-dörrars coupé. Fordonet använder en OBD-I diagnostiskt system som ger koder via motorstyrenheten, eller ECU. Koderna kallas ECU koder. ECU är bakom en kåpa på 1995 240SX och måste avlägsnas från kroppen av bilen för att testa. Saker du behöver
platt skruvmejsel
Rag
1/4-inch-drive ratchet
1/4-inch-drive, 10 mm djup brunn sockel
Show Mer Instruktioner
1

Öppna passagerardörren på 240SX. Bänd försiktigt om upptagandet plast trim längst ned i dörrkarmen för att frigöra den bakre hörnet av passagerarutrymmet sparkplåt. Använd en platt skruvmejsel inlindad i en trasa för att bända.
2

bort 10 mm bult från framkanten av märkplåten, med en spärr och uttag. Bänd sparkplåt inåt mot mitten av bilen för att frigöra plastkroppen fästorganet i mitten av märkplåten. Avlägsna märkplåtens från fordonet och ställa ut på din arbetsplats.
3

Avlägsna enda 10 mm mutter och två 10 mm monteringsmuttrarna från ECU, med en spärr och uttag . Ta försiktigt bort ECU från kroppen, vrider något att rensa lilla fliken i övre bakre hörnet fäste.
4

Skjut plast sele av klippet på ECU med hjälp av en platt skruvmejsel att frigöra låsfliken. Rotera ECU långsamt att se baksidan av enheten, utan att böja ECU sele.
5

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge utan att starta bilen. Vrid skruven på baksidan av ECU medurs med en platt skruvmejsel, försiktigt så att inte tvinga skruven förbi sin slutpunkt. Vrid skruven moturs omedelbart tills det tar stopp. Tveka inte mellan att vrida skruven medurs till moturs, eller du kommer att återställa hela ECU och förlorar all diagnostisk information.
6

Räkna blinkar från LED-lampa i den bakre delen av ECU att dechiffrera ECU koder. Långa blinkningar är lika med 10, och korta blinkningar är lika med 1. Skriv blixten mönstret ner att översätta mönstret helt. En lång paus mellan blinkningarna indikerar början på en ny kod eller en upprepning av en enda ECU kod. Ett exempel på en ECU-koden skulle vara en lång blinkning och två korta blinkningar. Detta motsvarar 12, vilket är den ECU-koden för en dålig MAF-signal.
7

Använd listan ges i avsnittet "Referenser" att översätta kodnummer. Gör lämpliga reparationer för att eliminera källan till ECU koder. För att återställa, vrid skruven på baksidan av den medurs ECU och vänta två sekunder, vrid sedan skruven moturs helt.
8

Installation av ECU tillbaka på 240SX är motsatsen till borttagning. Alla skruvar och muttrar ska fästas endast tills de ligger tätt, för att inte bryta någon av plasten hårdvara. Montera märkplåtens, plast fästelement och märkplåtens monteringsmutter. Lyft bit posten plasten vid botten av dörrkarmen något. Stoppa märkplåten under posten bit, sedan försiktigt fast posten bit ned med sidan av din knytnäve.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68549.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.