Felsökning av tvekan i en 1999 GMC Sierra Truck

A 1999 GMC Sierra lastbil har en inbyggd diagnostik (OBD) dator som kommer att upptäcka och diagnostisera problem med din bil. Tvekan i motorn kan orsakas av ett fel i ett antal system och OBD tänds kontrollera motorn ljus när det behövs för att låta dig veta om lastbilen har ett problem. En enkel dator diagnos kommer att ge dig en kod som kan laddas ner och anpassas till felsökning koder i din instruktionsbok för att ta reda på vad problemet är med din Sierra. Saker du behöver
OBD auto diagnosverktyg
1999 GMC Sierra bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

lokalisera och ta bort locket från säkringsboxen på din 1999 GMC Sierra. Hitta fler-stifts port OBD dator för ditt fordon i säkringsboxen. Anslut den diagnostiska felsökningsverktyg i porten och vrid nyckeln åt höger men inte starta motorn.
2

Slå på diagnostiskt verktyg, enligt tillverkarens anvisningar, och vänta på att hämta felkoden. Verktyget kommer brukar säga "OK" eller något motsvarande när koden har rätt ned.
3

Koppla bort verktyget från hamnen och sätt tillbaka locket säkringsdosan. Rulla ner på menyn till diagnostiskt verktyg för att där det står "hämta koden." Hitta koden eller koderna som lagras i datorn som är källan till motorns tvekan problemet.
4

Matcha dessa nedladdade koder till felsökning koderna i din GMC Sierra instruktionsboken för att avgöra vilka problem datorn har diagnostiseras. Reparera eller byt ut dessa delar som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67979.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.