Felsökning av en 2001 Ford Ranger

Grundläggande felsökning för din 2001 Ford Ranger är en process för eliminering, med början med de mest uppenbara möjliga källor till problem, såsom energi och elektricitet, och slutar med mer komplexa system. Du kommer att behöva dra felkoder från bilens dator. Om "Check Engine" lampan på instrumentpanelen är på, har datorgenererade felkoder. Hämta dem är ett enkelt sätt att hitta problemet. Saker du behöver
Diagnostic scanner
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Skanna Fords dator för lagrade felkoder. Ta den till en bildelar återförsäljare för att få detta gjort gratis om du inte har en skanner, eller anslut skannern till testaren porten under instrumentbrädan. Vrid nyckeln på och följa frågorna på skannern för att dra koderna. Se dina ägare eller reparation Manual för betydelser till koderna.
2

Kontrollera batteriet om makten. Anslut en voltmeter eller multimeter till de positiva och negativa batteripolerna - i den ordningen - och observera avläsningen på skärmen. En frisk batteri kommer att läsa mellan 12,3 och 12,6 volt.
3

Kontrollera generatorn för makten. Med voltmetern eller multimeter ansluten enligt beskrivningen i steg 2 ovan, starta motorn och låt den gå. Kontrollera avläsningen på mätaren, vilket borde säga mellan 13,8 och 14,3 för en sund generator.
4

Dra runt motorn och höja huven för att leta efter uppenbara tecken på problem. En lös tråd kan avbryta en krets om det studsar runt tillräckligt under körning till marken själv. Lösa eller trasiga slangar och begränsa motorns drift och orsaka allvarliga skador. Kontrollera om korrosion eller skador på komponenter som radiatorn, som kyler motorn och batteriet, som levererar elkraft.
5

Återkommande problem har ofta standardlösningar. Överhettning kan bero på en defekt termostat, vattenpump eller kylare. Trouble veva motorn kan betyda att batteriet inte fungerar, en igensatt bränsleledning eller bränslefilter. Motorstopp eller ryckiga prestanda vid höga hastigheter kan betyda något är löst, såsom tråd-grundstötning scenario i steg 4.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65473.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.