Hur man testar en kraftuttagskoppling

kraftuttagskopplingen, eller PTO, på en liten motor använder el för att engagera en koppling till de viktigaste motorns vevaxel. PTO kopplingar överföra vridmoment och effekt, vanligtvis på små traktorer för att aktivera knivarna eller jordfräsar. Batteriet skickar spänning till ett magnetiskt ankare och rotor, som aktiverar kopplingen och plattan, så full kontakt. Problem uppstår när kopplingen sylt fast, glider överdrivet eller spänningen blir förlorad. En traktor ägare kan inleda några tester för att se om hans kraftuttagskoppling fungerar ordentligt, koppla in och ur i rätt tid. Saker du behöver
Ägarens reparationshandbok
Golv jack
Jack står
Voltmeter
testlampan
Byglingstråd
Wire strippor
Visa fler instruktioner

1

Lyft utility vehicle upp med en domkraft. Placera två pallbockar under främre ram och två pallbockar under den bakre ramen, så att hjulen sitter ovanför trottoaren. Ge tillräckligt med utrymme för att titta under klippaggregatet och se församlingen kopplingen enheten. Se din bruksanvisning för batteriet platsen. Vissa ridning säten luta dig för batteriet åtkomst. Placera den positiva ledningen av en voltmeter på den röda, positiva inlägg på batteriet.
2

Placera den negativa voltmeter bly på en bra motor källa. Läs volt. Om batteriet utgång visar 12,5 V eller lägre, ladda batteriet. Den kraftuttagskoppling kommer inte att engagera utan tillräcklig spänning.
3

Leta efter in-line säkring mellan den elektriska ledningsnätet från hävarmsomkopplaren till kraftuttagskoppling montering under däck. Skruva av locket kablarna till säkringen och titta på säkringen glödtråden. Om säkringen verkar svart eller glödtråden har blåst, byt säkring med samma amperetal som originalet.
4

Starta motorn och varmkör den. Aktivera spaken för att koppla in kopplingen. På avstånd ser under däcket och kontrollera gräsklipparkniv drift. Om du hör ett gnisslande ljud, stäng av motorn och ta ur tändningsnyckeln. Koppla bort den negativa batterikabeln med en socket.
5

Skjut under klippaggregatet och avlägsna eventuella brutna grenar, kvistar eller andra hinder som kan ha fastnat mellan remskiva och drivrem. Kontrollera remmen för spänningen genom att engagera spaken och känna spänningen på remmen. Byt ut alla avslitna eller slitna drivremmar remskiva. Gör till tomgångsskivan rör sig fritt fram och tillbaka på sin vridbar.
6

Anslut den negativa batterikabeln med en sockel. Sätt i tändningsnyckeln. Starta motorn. Aktivera Kraftuttagsinkoppling spaken, sedan lossa den. Slå på och av flera gånger. Om du inte hör en frikoppling ljud eller se kraftuttaget remskiva stoppa eller sakta ner när som helst, betyder det att koppling och plattorna har hopskäming ihop från hög värme, eller släpring har fastnat. Detta kommer att kräva en koppling borttagning och intern kontroll.
7

Dra av huvudströmmen kabeln som går till kraftuttagskoppling församling. Detta ligger på kopplingssidan. Vrid wire jack mot dig, men dra dig tillbaka från däcket så långt som möjligt. Med batteriet anslutet och motorn avstängd, placera den negativa alligator ledning av ett test ljus till en bergvärmepump. Placera sonden av testet ljuset inuti sladdkopplingsdonet, bifoga det till den röda kabeln som leder till kraftuttagskoppling.
8

aktivera kraftuttaget kopplingshandtaget och leta efter lampan att lysa från testet ljus. Ingen belysning innebär ingreppet brytaren har misslyckats på spaken-omkopplaren. Om batterispänningen läser rätt och den in-line säkring checkar ut, kommer hävarmsomkopplaren vara problemet.
9

Använd tråd strippor att klippa en lång bygel som kommer att nå från den positiva inlägget på batteriet till den röda strömkabeln inuti PTO wire jack. Kontrollera att du ansluter batterikablarna. Anslut ena änden av bygeln kabeln till den positiva sidan av batteriet och den andra änden till den positiva, röda tråden i PTO wire jack.
10

Lyssna efter klicket av engagemang. Om du kan höra någonting, ligger problemet i den elektriska kretsen av kraftuttagskoppling montering, troligen på rotorn och ankaret plats. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67435.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.