Hur man vet om en Huvudcylinder inte fungerar?

Broms huvudcylinder och reservoar fungerar tillsammans med kraften bromsservon. Den huvudcylindern håller bromsvätska som reser till hjulcylindrarna och bromsok under högt tryck när bromspedalen används. En kolv och cylinder i huvudcylindern tvingar vätska genom ledningarna. Sälarna i huvudcylindern måste hålla upp mot trycket, återstående täta. Huvudcylindrarna kan ge varningssignaler när de närmar misslyckande. En behörig fordonsägaren kan upptäcka dessa symtom genom att kontrollera tillståndet hos ett fåtal delar och system. Saker du behöver
Bränsle linje skiftnycklar
Huvudcylinder pluggar (gängat)
Visa fler instruktioner
1

Placera fordonet i parken eller neutrala med nödbromsen ställa. Håll batteriet anslutna kablar. Starta motorn, och känner svaret på bromspedalen när du trycker ner och släpper den. En svampig eller "luftigt" pedalen blir den första indikationen huvudcylindern inte kan hålla rätt tryck krävs. Pedalen bör vara fast vid tomgång och vid normal körning. En bromspedalen som faller till golvet under konstant tryck visar en läckande tätning i huvudcylindern.
2

Kontrollera om en bromspedal som reser till brädan med liten eller ingen rebound. Om huvudcylindern behållaren har rätt mängd vätska, men pedalen går i golvet, indikerar det en dålig intern tätning inuti huvudcylindern kroppen. Du måste bestämma vilken tätning har misslyckats.
3

Gör en visuell kontroll av huvudcylindern. Kontrollera fluidbehållaren nivån genom att ta bort metall eller plast. Bromsvätskenivån ska synas minst 1/4 tum från den övre läppen av reservoaren. Om det är låg, fyll den till toppen med tillverkarens rekommenderade typ av bromsvätska. Kontrollera fram-och baksidan metalliska linjer broms som passar in i sidan på huvudcylindern kroppen för något läckage vid kopplingar. Använd en skiftnyckel bränsleledning att dra åt lösa kopplingar.
4

Använd en skiftnyckel bränsleledning att ta bort både metalliska bromsledningar från huvudcylindern. Skruva in två gängade pluggar till linjen beslag. Titta bakom ratten, och kontrollera svaret bromspedalen genom att pumpa pedalen upp. Om du har fast respons bromspedalen, ljuger inte problemet med huvudcylindern. Anslut en bromsledning till den bakre delen av huvudcylindern, och lämna fronten pluggad. Om bromspedalen reser till golvet med upprepade tryck, har den bakre tätningen på huvudcylindern blåst.
5

Anslut den främre bromsslang till huvudcylindern, och lämna de bakre montering pluggad. Om bromspedalen faller till golvet med utökade tryck, betyder det de bakre huvudcylinder tätningar läcker. Då bakre huvudcylinder tätning läcker, kommer bromsvätska visar tydligt på baksidan av huvudcylindern kroppen och på strömmen bromsförstärkaren front. Bromsvätska degraderar och crinkles färg - något plisserade färg på framsidan av bromsen booster indikerar en blåst bakre tätning i huvudcylindern

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66200.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.