Jag hör brus Servostyrning Från min Jetta IV

Den Jetta servostyrningen är inte särskilt unikt i bilvärlden, det är inte ens unikt för en tysk bil. Som sådan kommer dess pump och rack uppvisar symtom som liknar någon annan bil efter en felaktig installation, låga vätskenivåer eller andra fel som orsakar en tryckökning i systemet. Felaktig installation
p Om du har ersatts eller hade din servopumpen ersättas och det avger ett pipande ljud, då du kan ha blivit utsatt för en installation gått fel. Den Jetta PS pumpen inte prime själv, själva installationen är att fylla den nya pumpen med vätska genom sugröret, vrid pumpen för hand tills vätskan rinner ut trycksidan och sedan installera PS pumpen på konsolen. . Konstigt, men sant
Normal Bypass Noise

Nästan all makt styrpumpar - inklusive Jetta - använda en bypass-ledning och en fjäderbelastad ventil på nytt -vägen över-trycksätta vätskan tillbaka in i reservoaren. Styrservoolja kan skapa en uttalad väsande när den passerar genom denna bypass ventil, och kan även bygga upp tillräckligt tryck för att temporärt få motorns varvtal sjunka. Denna väsande och rpm släpp kommer vanligtvis händer när du vrider ratten mycket snabbt eller håll den vid fullt rattutslag.
Low Power Steering Fuid

Låg servostyrning vätskenivåer kommer att tvinga pumpen att börja pumpa luft. Den komprimerade luften går igenom din pump förvandlas till miljoner små bubblor i vätskan på trycksidan av pumpen. När de bubbla pop, avger de små chockvågor av ljud som vibrerar makten pump Steering Fluid och linjer. När tillräckligt många bubblor pop i en tillräckligt kort tid, kommer de orsaka linjen att avge en konstant hum, annars känd som servostyrning gnälla.
Kavitation

Kavitation är ett fenomen i samband med den som orsakar gnälla vid låga Styrservoolja nivåer, men är i själva verket dess polära motsatsen. Kavitation händer när så mycket tryck byggs upp på trycksidan av pumpen att det inte längre kan driva fluiden genom. Vakuum fickor gjorda av förångad (kokt) olja bygga upp på baksidan av pumpen bladen, och vätskan ger en dämpad vrål när det rusar in för att fylla dem. Kavitation kan vara ett resultat av ett fel i systemet, men det kan också resultera från att använda slitna eller felaktiga transmissionsolja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68336.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.