95 Ford Ranger Bad tändstift Symtom

tändstift är den sista och kanske viktigaste länken i kedjan av din lastbil tändsystem. Tändstiftet är en sorts kontrollerad kortslutning, ansvarig för att utlösa lågan av förbränningen som driver din motor. TÄNDSTIFT misslyckanden är ungefär lika vanligt i Rangers tre tillgängliga modeller som de är i något annat, och symptomen av misslyckande är likartade. Symtom på tomgång

Med ett ord: ". Feltändning" En feltändning händer när något går fel under förbränningen evenemanget. Den luft /bränsleblandningen kan vara antingen för rika eller för mager, kan det vara ett mekaniskt fel i motorn eller - som i detta fall - tändstiftet kan inte antända blandningen. Den resulterande "döda cylinder" kommer att orsaka måttlig till svår vibrationer vid tomgång, förmodligen minst märks med 3,0-liters V-6, mest märkbar med fyrcylindriga och någonstans däremellan med 4,0-liters V-6.

Effekter under acceleration

En helt misslyckats tändstift och resulterande misständningar kommer väsentligen minska motorns slagvolym och effekt av en cylinder. Du kommer att märka en bestämd effektförlust med fyrcylindrig, som nu på cirka 75 hästkrafter, kommer att kämpa för att behålla 55 mph går uppför en backe. Den 3,0-liters och 4,0-liters V-6 är inom ca 15 hästkrafter med varandra, men den 4,0-liters gör betydligt mer vridmoment. Det innebär att du kommer att märka en liknande minskning av acceleration - om en hel sekund s nedgång i kvartal mil gånger - men en mer markerad nedgång i gasrespons med torquier 4,0-liters V-6
<. br>
Check Engine Lights

Onboard Diagnostics, gjorde Series II-protokollet inte blir obligatorisk förrän 1996, debuterade ett antal tillverkare systemet lite tidigare. Ford gjorde exakt detta med 1995 Ranger, som använder modern OBD-II-protokoll i stället för tidigare-års OBD-I-system. Oberoende av motorn, ett tändstift funktionsstörning illa nog orsaken en feltändning kommer nästan oundvikligen utlösa en lätt kontrollera motorn. Om du misstänker att en dålig kontakt och få en lätt kontrollera motorn, kan du få koderna kontrolleras för gratis eller billigt på någon lokal kedja Biltema. Åtminstone får du koder för misständningar och ett "rikt" tillstånd från lambdasonderna.
Typer av fel

Olja påväxt är ett av de vanligaste typerna av plug misslyckande och händer när olja kommer i kontakt med hot plug och kockar i en kol-kol deposition. Även en liten bit av kol uppbyggd på kontakten isolera den och orsaka fel. Men tänk på att olja påväxt är bara ett symptom på ett större problem - att olja kommer in i cylindern genom ventilen-spindeltätningen eller positiv vevhusventilation ventilen. Motorknackning eller ping kan smälta plug elektroder och remmar malda eller kan knäcka pluggen s keramiska isolatorn och få den att kort på huset.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68517.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.