Hur man testa om en momentomvandlare är bra?

Momentomvandlaren på en automatisk växellåda liknar kopplingen på ett fordon med en manuell växellåda. Momentomvandlaren är den del som är ansvarig för fordonet växling smidigt mellan växlarna. Om din momentomvandlare inte fungerar, kan din bil verkar ha transmission problem eftersom det inte kan skifta genom växlarna korrekt eller överhuvudtaget. Du kan utföra ett stall test på fordonet hemma för att hjälpa dig att avgöra om momentomvandlaren är problemet. Saker du behöver
fordon
Visa fler instruktioner
1

Få i bilen och köra den till ett plant, jämnt läge. Låt bilen för att värma upp, så att motor och transmission är i sina normala temperaturer.
2

Sätt bilen i växel och släpper bromsen. Rör inte gaspedalen. Om fordonet inte börjar sakta röra sig framåt på egen hand, det finns en god chans att ditt problem är momentomvandlaren. Addera 3

Placera en fot på bromsen och en fot på gaspedalen . Var uppmärksam på varvräknaren när du ökar trycket på gaspedalen utan att bilen för att gå framåt, anteckna det högsta varvtal fordonet når utan att flytta. Detta kallas ett stall test.
4

Få ut bilens instruktionsbok och jämföra resultaten av ditt stall tester med tillverkarens specifikationer för ett stall test. Om den maximala varvtal du nått liknar vad tillverkaren säger att fordonet skall nå, är din momentomvandlare böter. Om din högsta varvtal skiljer sig väsentligt från tillverkarens anvisningar, ta bilen till en mekaniker att ha momentomvandlaren formellt diagnostiseras och repareras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67320.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.