Hur Återställ Check Engine Lights på 1996 Ford F-150

Ford introducerade F-150 modell 1975, även om F-seriens lastbilar har funnits sedan 1948. Den 1996 Ford F-150 fanns i 14 olika modeller eller trimpaket, både två-och fyrhjulsdrivna drivlinor drive. Den 1996 F-150 kom utrustade med en On-Board Diagnostics dator, känd som OBDII. Den OBDII övervakar flera system i fordonet, inklusive bränsle, utsläpp, avgaser, transmission och flera andra fordonssystem. Återställa eller ta bort "Check Engine Light" i ett fordon får endast ske, om ordentlig reparation har genomförts på fordonet. Saker du behöver
OBDII scanner
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till "II" eller accessoarer position i lastbilen. Fäst OBDII skannern till OBDII porten, placerad under rattstången och instrumentbrädan panel. Den OBDII porten är spegelbilden av OBDII scanner pluggänden.
2

Tryck på strömbrytaren på OBDII skannern om den inte automatiskt starta upp. Gör valet att läsa koderna i huvudmenyn på skannern, med "Up" eller "Down" pilarna om det behövs för att markera valet. Tryck på "Läs"-knappen för att skanna OBDII koder som lagras i din motor dator.
3

Låt OBDII skannern att fullborda sin cykel i kommunikationen med fordonet. Markera den första koden som visas, med hjälp av "Up" eller "Down" pilarna. Tryck på "Radera"-knappen på framsidan av skannern. Skannern kommer att fråga dig "Är du säker att du vill radera koderna?" Tryck på knappen som skannern säger åt dig att trycka på, för att acceptera instruktionen att radera koderna. Låt OBDII skannern att kommunicera med F-150 igen, och radera koderna. Skannern bör återgå till huvudmenyn när processen är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68122.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.