Felsökning Motorn i en 1998 F150 4.6

Motorn ins en Ford F-150 pickup kan vara svårt att felsöka. Delar av motorn, t.ex. knock sensor, är svåra att nå. Det finns ett sätt, men att effektivisera felsökningen. A 1998 F-150 är utrustad med en andra generationens On-Board Diagnostics System. Det övervakar rutinmässigt motorn och register fel. Om ett fel inträffar ett visst antal gånger, betecknar det system det som "Trouble" och aktiverar ditt "Check Engine" light. Du kan få tillgång till systemet även om ljuset inte lyser. Saker du behöver
On-Board Diagnostics System, eller OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera Ford F-150: s diagnostiska uppgifter länken under instrumentbrädan, hittar du den öppen och till höger om ratten, nära mittkonsolen
2

Bifoga din OBD-II skanner till utloppet.. Skannrar fungera annorlunda efter märke, så se instruktionerna i skannerns handbok. Vissa bildläsare kan aktiveras vid denna punkt och andra kanske måste sättas på manuellt.
3

Starta Ford F-150 elsystem. Du kan behöva starta motorn även om din skanner kräver det i en kod
4

Key att läsa systemet och dra koderna,. Detta kan du behöva trycka på några knappar men vissa skannrar kommer göra detta vid avkänning av ett samband med F-150: s dator.
5

Titta på koderna på skannern och sammanställa en lista rangordnade efter prioritetsordning. Placera felkoder i toppen, eftersom dessa problem har uppstått regelbundet. Följ det med de oavgjorda koder. Även om dessa kan orsaka en "Check Engine" light för att gå ut, är dessa fel som har inträffat i F-150: s motor och de kan tendera mot "besvär" status.
6

Konsultera skannerns handbok för generiska kodning definitioner. Din handbok har sannolikt endast generiska koder. Dessa är också sannolikt att vara i slutet av manualen och kan vara i en bilaga. Ford har särskilda kompletterande OBD-II-koderna och de kan nås online på ett ställe, såsom motor-ljus-help.com eller OBD-codes.com. Tillsätt en lämplig kodning definitionen i listan du kompilerar.
7

Stäng av skannern och F-150 och ta bort skannern från diagnosuttag. Släpp huven, öppna det och titta på motorn. Börja längst upp på listan och felsöka motorn. Stryka koder när du har eliminerat dem från övervägande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66391.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.