Felsökning av bromsar på en 1991 Chevy G30 Van

Den 1991 Chevrolet G30 Van är en fullstor van som ofta används för att dra tunga laster av gods eller passagerare. På grund av detta dragande och storleken på van, kan bromssystemet utveckla vissa mindre, eller till och med större problem. Det är alltid bäst att felsöka och problem broms på din G30 så tidigt som möjligt för att undvika längre skador. Det finns två huvudsakliga problem som är ganska lätt att felsöka i bromssystemet på 1991 G30. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Ordet jack
Jack står
Bromskloss tjockleksmätare
Brake Parts Cleaner Review Momentnyckel
1 liter DOT 3 broms vätska
dräneringskärlet
Assistant Review Blocknyckelsats
Visa fler instruktioner
Slipning, skrapning eller Squealing från Front
1

Lossa G30 främre klack nötter, inte använder en Ratchet och uttag, men inte ta bort dem vid denna tidpunkt. Palla upp framsidan av van och fäst den genom att placera pallbockar under ramen rälsen. Sänk G30 tills den vilar endast på domkraften. Ta bort de främre muttrarna och dra van framhjul off.
2

Titta på bromsoket och lokalisera hålet pad observation på framsidan av bromsoket. Välj rätt tjocklek från bromsbelägg tjockleksmätaren - 1/32-inch för OEM kuddar och 1/2-tums för eftermarknaden kuddar. Placera tjockleksmätare genom observation hålet och mot bromsbelägget.
3

tjocklek kontrolleras av dynan, i förhållande till den valda tjockleksmätare.
4

Byt ut bromsbeläggen, om de faller under den nödvändiga tjockleken
5

Rengör bromsskivan -. den stora metal disk - och kuddarna med broms delar renare, eftersom bullret kan orsakas av smuts eller skräp.
6

Placera hjulen tillbaka på G30 och hand-dra åt muttrarna.
7

Höj G30 off av domkraften, med hjälp av domkraft, och ta bort domkraften. Sänk försiktigt ner van till marken och dra åt muttrarna - i ett korsvis mönster - till 140 foot-pounds, med en momentnyckel och en socket
Mjukt eller Spongy bromspedalen.
8

Öppna G30: s huven och leta behållaren huvudcylinder, plastbehållaren på framsidan, förarsidan av motorrummet. Kontrollera vätskenivån i behållaren, måste det vara mellan "Min" och "Max" linjer.
9

Lägg DOT 3 bromsvätska om nivån sjunker under "Min" linje och kontrollera igen pedalen. Fortsätt felsökningen om problemet kvarstår.
10

Höj framsidan av G30, med hjälp av domkraft, och säkra den med pallbockar. Sänk van tills den vilar endast på pallbockar.
11

Crawl under G30 och placera ventilen bromsen bleeder, det ligger på baksidan av bromsok, direkt bakom framhjulet . Det finns ingen anledning att ta bort hjulen för att få tillgång till denna ventil.
12

Placera drain pan direkt nedanför avluftningsventil och instruera din assistent att trycka på och släppa upp bromspedalen tills den känns fast.

13

instruera dig assistenten att hålla bromspedalen så långt ner som möjligt och lossa avluftningsventilen med hjälp av kombinationen skiftnyckel.
14

Observera hur vätskan kommer från ventilen . Om denna vätska spottar och fräser detta innebär att det finns luft i ledningarna och måste luftas för att fixa din mjuka bromspedalen. Se till att dra åt bleeder, med kombinationen skiftnyckel, efter att vätskan har kommit ut och innan din assistent släpper bromspedalen.
15

Upprepa steg 4 till 7 för bromsarna bakom alla fyra hjulen. Om ingen luft i ledningarna, ligger problemet troligen i huvudcylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67527.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.