Hydraulslang utmattning och brott

Varje system som använder fluidtryck för att överföra kraft mellan två punkter är ett hydrauliskt system. Artärer och vener i hydraulsystem är slangarna genom vilken hydraulolja passerar. Dessa är speciellt konstruerade slangar utsätts för höga tryck, extrema temperaturer och kraftiga påfrestningar. Dessa villkor och andra leder till utmattning och brott i hydrauliska slangar. Metal Fatigue

En hydraulslang är gjord av wire-armerat gummi. Medan denna förstärkning ger en betydande del av slangen styrka, är metallutmattning i detta trådarmering en av orsakerna till hydraulslang misslyckande. Hydraulslangar anslutna till en robotarm, exempelvis flex, böja och sträcka på samma sätt musklerna i din egen arm drag, sträck, böj och flex som din arm rörelser. Denna repetitiva böjning har samma effekt på hydraulslangar som upprepade böjning har på armen: trötthet. I din arm växer sig starkare, men orsakar böjning och böjning småningom kollaps integritet tråden förstärker hydraulslang. Slangen, i sin tur, förlorar sin integritet och misslyckas.
Skav

Hydraulslangar inför en annan form av slitage. Till skillnad från musklerna i armen, kan hydraulslangar skaver mot ramen för maskindel de flyttar. För att stå emot denna form av slitage, som kallas skav, kan slangarna vara innesluten i en spiral polyeten wrap som både absorberar slitage och fungerar som en slitageindikator - wrap färg skarpt kontrasterar med färgen på slangen så att slitna områden sticker ut i en tillfällig kontroll. En annan förebyggande åtgärd faller till formgivaren av hydraulsystemet: Designern måste övervinna utmaningen att dirigera de hydrauliska ledningarna så att de inte stör eller skaver mot maskinen eller varje annan
temperatur och tryck

temperaturförändringar och förändringar i inre tryck påverkar inte bara driften av hydrauliska maskiner, men även slangarna som bär oljan att använda maskinen. Extrema temperaturförändringar orsakar accelererad försämring i gummit i slangen, på samma sätt som långvarig kyla kan orsaka kylarslangar på din bil för att spricka och försämras.

Tryckförändringar följd av en sviktande hydraulisk ventil eller en defekt hydraulpump slitage på hydraulslangar i två sätt: internt, kan gummit sträckas utanför dess gränser elasticitet, externt, eftersom slangen expanderar och kontrakt under övertryck av en defekt pump, är slangens trådförstärkningen deformerad och kan misslyckas, leder till misslyckande.
temperatur, tryck och fysiska skador
Cuts

, stötar, slangar med våld slits från beslag, all orsak hydraulslang misslyckande, som bumbling underhållspersonal vända en komedi av fel i hydraulslang misslyckande. Lämplig utbildning inom vård och reparation av hydraulisk utrustning och system utrustning är viktigt. Generellt kräver nyckeln till att klara av livet i ett hydrauliskt system komponenter, inklusive hydraulslangar, ett sunt förhållningssätt och en förståelse för att förebyggande underhåll är oftast billigare än att reparera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68421.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.