Hur man läser en Check Engine Light på en 2001 4Runner

"check engine" lampan på 2001 Toyota 4Runner är utformad för att varna dig om eventuella problem med bilen. Datorn samlar in information från olika sensorer och monterar den för att avgöra om allt fungerar som det ska. Om inte, är motorn ljus utlöses. Ljuset kan betyda något stort är fel: transmission problem, lågt oljetryck eller ens inre motorhaveri. Det kan också innebära ett mindre problem som en lös gas cap. Saker du behöver
OBD-II skanner
Chilton reparationshandbok
Visa fler instruktioner
1

Undersök undersidan av förarens sida av instrumentpanelen för OBD -II-port. Det är till höger om rattstången, under instrumentbrädan, nära kick panel. En OBD-II skanner är en handdator som läser de diagnostiska data i bilens dator. Du kan köpa en på någon Biltema. Anslut OBD-II skanner
2

till portalen. Vrid tändningsnyckeln på, men inte starta bilen.
3

Låt scannern att slå på. Tryck på knappen för att starta skanningen. Processen varierar, så se bruksanvisningen för skannern.
4

Läs koden att skannern visar på sin skärm. Det med att vara bokstaven "P" följt av fyra siffror (t.ex. "P0455"). Beroende på modell skannern, kan det också ge dig en grundläggande översikt av koden. Notate koden och hänvisar till Chilton reparationshandbok för den diagnostiska proceduren för just koden.
5

Följ uppmaningen på skannern för att radera koden efter att du har reparerat problemet eller funnit att det är en falsk kod.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65343.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.