Hur Testa bränsletrycket i min 1992 Camry

Den 1992 Toyota Camry var antingen tillgängliga med en 2.2L fyrcylindrig motor, eller en 3.0L V6. Processen för kontroll av bilens bränsletrycket är densamma i båda modellerna. Den rekommenderade bränsletrycket för 1992 Camry är mellan 38 och 44 psi (pounds per square inch). Detta är samma för båda motorerna. Det enda sättet att testa bränsletrycket är att använda en mätare bränsletryck. Om din bränsletrycket är ur linje, kan det tyda på ett problem med din bränslepump eller bränsle regulator. Saker du behöver
Bränsletrycksmätare
Shop rag
Assistant
Visa fler instruktioner
1

Stäng av 1992 Camry motor. Öppna bilens huva och stödja den med prop stången.
2

Inspektera den bakre halvan (nära vindrutan) i motorrummet för att hitta bränslefördelningsröret. På den fyrcylindriga modellen, är bränsleskenan mycket nära vindrutan. På V6 modellen, är bränsleskenan mellan centrum av motorrummet och vindrutan. Bränslet skena är ett stort rör som löper horisontellt över den bakre halvan av motorn. Den går längs insugningsröret.
3

Hitta bränsle port provtryckning på bränslefördelningsröret. Detta kallas också en Schrader-ventil. Det ser väldigt likt ett däck ventil. Det kan ha ett tak för den. Om den gör det, ta bort det.
4

Fäst bränsleporten tryckmätaren på ventilen. En liten mängd bränsle kan komma ut ur anslutningen. Var beredd på att torka av den med en ren butik trasa.
5

Håll bränslemätaren stadig i handen. Be din assistent att sätta i tändningsnyckeln och vrid den till "On" läge. Låt inte din assistent starta motorn. Som bränslesystemet trycksätter, märker du nål börjar röra sig. Efter några sekunder, kommer det att förbli stabil. Läget förblir stadigt i är ditt bränsletryck läsning. Be din assistent att ta bort nyckeln och sedan koppla bränslemätaren och sätt på locket, om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67287.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.