Felsökning av en 2001 Dodge lastbil överföring

Transmission frågor kan vara ganska skrämmande eftersom överföring reparationer kan bli mycket kostsamt. Du kan spara pengar genom att felsöka 2001 Dodge lastbil överföring hemma innan du tar in den för en dyr reparation. Det finns några skäl till varför din sändning kanske agerar upp. Många gånger fix är så enkelt som att lägga transmissionsolja. Var beredd på att spendera en timme felsökning sändning. Saker du behöver
Startnyckel
Rag
Creeper
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Titta på marken där din lastbil parkerad över natten. Du vill se om det finns några läckor. Om du ser en fläck på marken, doppa fingret i det och titta på färgen. Om färgen på vätskan är röd, då vet du att du har en läcka transmissionsolja.
2

köra din bil för fem miles för att få överföringen varma.

3

Lyft huven på din Dodge lastbil och lokalisera överföring oljestickan, placerad på förarsidan av motorn mot brandväggen och märkta med ordet "sändning".
4

Dra överföring oljestickan medan lastbilen körs. Lukta på transmissionsolja. Om vätskan luktar bränt, kan du ha interna frågor. Torka av oljemätstickan med trasa och sätt in den i oljestickan röret. Dra ut oljestickan igen och läs av nivån av vätska på den. Du kommer att se en linje på mätstickan för "add" och en rad för "fullständig varm." Om vätskan är låg, kan detta vara orsaken till din överföring problem. Din Dodge lastbil
5

Park och låt den svalna. Skjut under fordonet på en ranka. Creeper kan du ligga på rygg och rulla runt under lastbilen.
6

Shine ficklampan runt transmissionen. Transmissionen är fäst bakom motorn. Du letar efter några kablar som har lossnat runt transmissionen. Det är möjligt att en anslutning har arbetat sig loss, vilket gör din överföring frågor.
7

Titta på kopplingen på sidan av din överföring med ficklampan. Kopplingen används för att ansluta överföring till växeln för att växla från parken, kör, omvänt, etc. Ibland koppling kan lossna och orsaka problem med sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67153.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.