Anledningar en bildörr öppnas inte

Hitta dig själv oförmögen att öppna en bildörr kan vara en frustrerande upplevelse. Prövningen förvärras när det sker under dåliga väderförhållanden, men även i det bästa vädret att det kan fortfarande vara en stressande situation. Det finns ett antal skäl till varför en bil går inte att öppna. Identifiera vad som hindrar bildörren från öppningen är det första steget för att korrigera problemet. Lyckligtvis finns det några gemensamma frågor som ger en plats att börja leta. Se till att bilen är olåst

Så enkelt som det kan låta, en vanlig orsak till varför en dörr inte öppnas eftersom det är låst. Många människor låsa dörrar utan att inse det, ibland även låsa knapparna inne i bilen i processen. Om en dörr inte öppnas, bör låset vara det första du inspektera.
Kontrollera säkerhetsbältet

Om bältet inte dras in helt, det kan stängas upp innanför dörren till bilen. Ibland när detta händer, stänger dörren med säkerhetsbältet placerad över dörrens låsmekanism, vilket orsakar allt för sylt. Om du kan komma in i bilen från den andra sidan och se till att bältet är stängt i dörren, ge det en fast knuff inifrån samtidigt som du drar i dörrhandtaget. Du kan känna att du tvingar dörren öppen, men när säkerhetsbältet tas bort av låset, kommer dörren att fungera som vanligt igen.
Överväga möjligheten att mekaniska fel

p Om bildörren öppnas antingen från insidan eller utsidan, men inte båda, är det troligen ett fel med mekaniken innanför dörren. Den mest troliga orsaken är en lös eller trasig stav eller kabel ansluter icke arbetande dörrhandtag till spärren. Ta bort panelen från insidan av dörren för att få tillgång till de mekaniska komponenterna.
Smörj gångjärnen
p Om bildörren öppnas, men med svårighet, problemet kan helt enkelt vara att luckans gångjärn behöver smörjning. En knarrande dörr är ett säkert tecken på en brist på smörjning, och om frågan ignoreras tillräckligt länge, kan gångjärnet börja låsa i position. Bara öppna dörren hela vägen för att få tillgång till gångjärnet. Applicera en generös mängd smörjmedel till gångjärnet. Använd fett eller en spray smörjmedel, såsom WD-40. Lufta dörren öppen och sluten flera gånger för att arbeta smörjningen i gångjärnet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64165.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.