Tecken på en Bad Auto Vattenpump

Vattenpumpen på din bil är en av de viktigaste delarna på din bil. En vattenpump cirkulerar kylvätskan runt bilens motor att hålla bilen igång kall. En bil som går varm, riskerar hela motorn. Motorn får "beslagta" eller frysa upp, utan tillräcklig kylning, vilket gör fordonet värdelös. Om motorn griper, kommer det att behöva bogseras hem och behöver motorn ersätter innan den körbar igen. Läckande

Läckande eller tecken har det läckt, runt närheten av radiatorn, är slangar och slangklämmor ett tecken på att du behöver kontrollera remskiva vattenpump. Om det "ger" i sidled, kan du väl vill ersätta din vattenpump, rullar och remmar innan jobbet blir större, t.ex. byte av motor.
Frekvent Överhettning

Ofta överhettning är ett gott tecken att din bil behöver sin vattenpump fast omedelbart innan den gör ytterligare skador på motorn. För att få din bil hem, fylla den läckande kylare med vatten (fylla den med kylvätska är att kasta goda pengar efter dåliga) och stoppa varje tio minuter eller så (stopp oftare om vädret är extremt varmt) att låta motorn svalna och tillsätt mer vatten till radiatorn. Detta kan mycket väl göra en fem-mil resa hem, en tre-timmars frustrerande resa där du blir överhettad, alltför. Lyft aldrig kylarlocket förrän motorn har svalnat tillräckligt.
Kylvätska Pools

kylvätska pooler tydlig i din vanliga parkeringsplats eller rännilar av grönt vatten sipprar ner en gradient bör kontrolleras omedelbart. Orsaken till läckan kan helt enkelt vara en läckande botten kylarslangen om du har tur, vilket inte är så märkbar som en läckande topp kylarslangen. Om, på att kontrollera alla Värmeslangarna och kylarslangar för läckor källan är ingen av dessa, sedan byta vattenpumpen föreslås som ett botemedel. Addera Luftkonditionering

Om du är cruising på vägen på en varm sommar dag och märker det plötsligt ingen kall luft att kyla ner dina passagerare, kolla vattenpumpen som luftkonditioneringen inte kommer att fungera om vattenpumpen fungerar.


ovanliga ljud

Ovanliga ljud som härrör från uppvärmning /kylning ventiler av ditt fordon kan vara ett tecken på en dålig auto vattenpump. Kontrollera remskivan vattenpumpen och leta efter läckor nära kylaren, på marken och under bilen. Byt ut pumpen innan jobbet eskalerar till en total motorbyte.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63895.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.