Hur man kontrollerar en momentomvandlare går dåligt

En momentomvandlare är en enhet som finns i bilar med automatisk växellåda. Det gör att bilen att komma till ett fullständigt stopp utan att motorn stannar. Momentomvandlaren fungerar genom att överföra den roterande kraften som genereras av fordonets motor för överföring, som liknar ett fordon som använder en pinne skift. Enheten tillåter dig att köra automatiskt istället för att byta redskap som i en pinne skift bil. Momentomvandlare är oftast underhållsfria. Men de kan och gör fel. Det finns sätt du kan ta reda på om en momentomvandlare går dåligt. Instruktioner
1

Starta bilmotorn och tillåta fordonet att värma upp i några minuter. Se till att din bil är på en plan gata.
2

Flytta din bil till "Drive" efter uppvärmning.
3

Lyft foten från bromsen pedal men inte trampa på gaspedalen. Din bil kommer att börja röra sig framåt om momentomvandlaren fungerar. Om inte, då du kan ha en defekt momentomvandlare.
4

Steg på gaspedalen långsamt. Om bil varvtal upp innan du går vidare, kan detta antyda momentomvandlaren går dåligt. Kontrollera också din transmissionsolja och se till att det finns tillräckligt med vätska. Din bil kommer rev upp om det inte finns tillräckligt med vätska. Om bil fortfarande varvtal upp efter kontroll och lägga transmissionsolja då du kan ha en defekt momentomvandlare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67826.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.