Hur vet jag att de stötar eller stöttor är dåliga på min bil?

Stötdämpare och stag är en del av bilens fjädringssystem. Den fjädringssystem håller ditt fordon från att studsa runt som du kör på vägen. Dåliga stötar eller stöttor inte bara påverka din förmåga att få en bekväm resa, men också din körsäkerhet. I en trafiksäkerhet test i Schweiz, tog ett fordon med marginella chocker 21 fler fötter att stanna än en bil med bra stötar. Det finns ett par tester du kan prova hemma för att avgöra om de stötar eller stöttor på din bil är dåligt. Instruktioner
1

Genomföra en studs test på din bil. Med din bil utanför, steg eller trycka ner varje hörn av din stötfångaren och sedan släppa taget. Om bilen studsar mer än en eller två gånger, finns det en möjlighet att du behöver nya chocker eller stöttor.
2

Kontrollera ojämn slitbana slitage på dina däck. Dåliga stötar eller stöttor kan leda däcken att studsa upp och ner orsakar slitbanan att bära ojämnt. Addera 3

ta bilen för en provkörning. Var uppmärksam på hur bilen hanterar när du kör. Titta att se om bilen lutar på varv eller studsar över dips och på dåliga vägar. Detta är tecken på dåliga stötar eller stöttor.
4

Känn att se om det finns några vibrationer eller dra på ratten när du träffar en bula som du kör. Dåliga chocker och dåliga lagringar på struts kommer inte mjukna gupp, vilket leder till återkoppling genom ratten.
5

Watch för att se hur bilen reagerar när du bromsar och när du accelererar. Om framsidan av ditt fordon dyk när du bromsar och /eller de bakre dips slut när du accelererar, kanske du behöver nya chocker.
6

Ha bilens fjädringssystem inspekteras regelbundet. Du bör ha fjädringssystem inspekteras efter 25.000 miles och därefter var 15.000 km efter det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64778.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.