Hur till Prov en bränslepump på en 1999 Dodge lastbil

Bränslepumpen i en 1999 Dodge lastbil ligger i bränsletanken, och det är en retur-mindre typ pump med en regulator som en integrerad del av pumpen. Under en tid kommer alla bränslepumpar slits ut. För att ett insprutningssystem för att fungera korrekt, måste behålla ett visst bränsletryck och volym samt. Bränslepump misslyckande kan upplevas med flera olika symtom. Om bränslepumpen inte misslyckas helt, kan det fungera ändå, men på en oanvändbar volym eller tryck. Detta kommer att orsaka en dålig kör motorn med en brist på makt eller ingen start. Saker du behöver
Bränsle tryckprovare
Glas Quart burk linje
Bränsle koppla Tool Review Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningen tangenten på och lyssna efter den välbekanta hum av bränslepumpen. Om det inte hörs, öppnar tanklocket och lyssna efter pumpen för att komma in som hjälpare vrider nyckeln på. Ta bort locket på Schraeder ventilen på bränsleskenan som matar bränslespridare. Trä bränsleslangen tryckprovare på denna koppling.
2

Vrid tändningsnyckeln på och observera bränsletrycket. Det kan vara nödvändigt att växla de viktigaste två eller tre gånger för att bygga trycket. Det bör registrera 49 pounds av trycket om den fungerar korrekt.
3

Kontrollera säkringen bränslepumpen och reläet för drift om trycket i föregående steg är 49 pounds av tryck eller om det var inget tryck. Använd voltmetern och kolla över säkringen för 12 volt. Byt säkring vid blåst. Dra reläet och kolla för 12 volt vid en terminal med nyckeln off. Vrid nyckeln på och kolla efter en andra terminal för att ha makt. Om det inte finns någon ström till den andra terminalen när nyckeln vrids om, det finns en kabeldragning problem mellan datorn och reläet.

Kontrollera pumpen för drift, sätter voltmetern på ohm och kontrollera andra två terminaler som inte hade makt till marken. När marken är belägen, hoppa terminalen som hade makt med nyckeln av och sista terminalen som inte var på marken eller hade makt. Denna terminal är till bränslepumpen. Jumping dessa två terminaler kommer att slå på pumpen om den fungerar korrekt. Kontrollera om pumpen fungerar och bränsletrycket den producerar. Om pumpen fungerar, byt reläet. Om pumpen inte fungerar, är pumpen defekt.
4

Kontrollera pumpen för volymen. Avlägsna Schraeder ventilkärnan från bränslefördelningsröret och använda en bit slang som passar säkert över den gängade änden av Schraeder och den andra änden i en glasbehållare. Cykel nyckeln på och av två gånger som möjliggör 5-sekunders intervall mellan cykling. Titta på glasbehållare under bränsleflödets och volym. Glaset bör innehålla 3 till 5 uns av bränsle. Om väldigt lite bränsle är uppenbar, är bränslepumpen defekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64193.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.