Tecken på en dålig vattenpump på en '95 Civic

Moderna motorer är beroende av kylvätska, eller kylmedel, för att hålla dem igång vid rätt temperatur. Samtidigt som du kör med normal marschfart, producerar den genomsnittliga cylindervolymen 4.000 kontrollerade explosioner i minuten, antänds av tändstift. Dessa explosioner producerar värme, och kylmediet tar bort värmen från motorn. Kylvätska cirkulerar genom passager inne i motorn, nära förbränningskammaren där dessa explosioner äger rum, liksom inom andra områden där extrem friktion skapar värme. Den kylvätska passerar sedan genom en radiator, där man utbyter att bebyggda värme med luft. Vattenpumpen är kritisk för förfarandet, eftersom det tvingar kylmediet genom motorn. Vattenpumpen läcker kylvätska

En av de vanligaste felen av en Civic vattenpump är att det börjar läcka kylvätska. Dessa läckor börjar som en liten läckage men kan snart växa till den grad att ett större läckage, som kräver att du kan lägga kylvätska ofta. Vattenpumpar läcka runt sealsand pumphjulsaxeln, eftersom de delar slits ut. Om det inte är bara packningen läcker, måste du byta vattenpumpen att reparera läckan.
Vattenpump ger ifrån sig ljud

Vattenpump ljud är svåra att diagnostisera, eftersom det är svårt att isolera bullret till vattenpumpen. Använd en bil stetoskop för att lyssna, placera sonden på vattenpumpen om den är tillgänglig. Om inte, kan placera stetoskopet på kamremmen locket gör att du kan höra ljudet, men det kan också visa andra ljud som inte är relaterade till vattenpumpen.
Motorn Överhettning

När du inte kan se någon annan orsak till överhettning, måste du överväga vattenpumpen som möjlig skyldige. När vattenpumpen blir svag, kan det cirkulera inte motorns kylvätska med tillräckligt effektiv för att avleda motorns värme. Den kylvätska flödar inte genom passagerna tillräckligt snabbt, så det samlar för mycket värme, vilket leder till överhettning. Det är svårt att diagnostisera, så du måste utvärdera den överväger körsträcka av fordonet. Utvärdera andra eventuella orsaker till överhettning först. Addera kamremmen behöver bytas

På många fordon, särskilt '95 Honda Civic, vattenpumpen drivs av transmissionsremmen. Kuggremmar måste bytas vid vissa körsträcka mellanrum. Många gånger, eftersom arbetsmarknaden har redan betalats för kamrem och vattenpumpen inte skulle tillföra något på arbetsmarknaden dollar till det jobbet, är det vettigt att byta vattenpumpen i förebyggande syfte. Du kommer aldrig vara något närmare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65450.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.