Som orsakats av en läckande tätning i en sändning

Automatiska växellådor beror på en viss volym av transmissionsolja för att fungera korrekt. När som helst denna vätska nivå förändringar, har det en effekt på driften av transmissionen vilket kan vara mild eller svår beroende på hur mycket de fluid nivåändringar. När vätska läcker från transmissionen genom en felaktig tätning, den nivå inom de överförings droppar, vilket kan resultera i permanenta skador om den läckan inte är repareras. Halka

Transmissioner använda en enhet som kallas en momentomvandlare att multiplicera vridmomentet som motorn. Vridmoment omvandlare fungera som den direkta kopplingen mellan motorn och transmissionen och överför kraft från motorn till transmissionen där den riktas sedan till drivhjulen. Torque omvandlare använder transmission fluid för att överföra makten från motorn och när fluid läckor och nivån blir alltför låg, finns det för lite fluid att överföra tillräcklig makten till drivhjulen. Detta resulterar i att transmissionen halka och märks så motorn varva ännu föga acceleration som produceras.
Transmission överhettning

Transmissionsolja används för att transportera bort värme från transmissionen till en kylare där den här värmen leds bort. När vätska läcker, finns det inte tillräckligt att bära en tillräcklig mängd värme från transmissionen. Detta tillåter värme att bygga upp, vilket bringar den transmissionen att överhettas och möjliga allvarliga inre skador på transmissionen. En överhettad växellåda kommer att ha vätska som verkar brun i färgen och ger en bränd lukt när kontrolleras
Poor växling -. Inga växlar

Transmissioner beroende transmissionsolja att skapa hydrauliskt tryck som används för att öppna och stänga ventiler och omkopplare och spakar som styr driften av kugghjulen och kopplingar inom transmissionen. När vätska läcker, blir nivån låg och för lite vätska är tillgänglig för att skapa den rätta hydraultryck. Detta minskade hydrauliska tryck resulterar i växlarna och kopplingar engagerande felaktigt, vilket gör överföringen att flytta felaktigt. När en stor del av vätska har läckt ut ur den sändningen, kommer det inte finnas någon hydraultryck och överföringen kommer inte att gå in i växel alls.
Motoröverhettning

Transmissioner producerar värme under drift. Transmission fluid energin leds bort från transmissionen och utstrålar det i luften genom kylaren eller överföring svalare. När vätska läcker från överföringssystemet, är mängden värme transporteras bort minskas och transmissionen blir varm. När överföringen blir för varm, kan den överföra denna värme till motorn, som då överhettas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65244.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.