Buick Låsningsfria bromsar Problem

Låsningsfria bromsar system använder en rad sensorer, ventiler och solenoider för att förändra enskilda tryckhjul broms. Modulerande individuella trycket tillåter fordonet att stoppa hjulet slirar vid inbromsning, eftersom den fabriksinställda tryckfördelning kan gynna ett hjul eller en annan på vissa villkor. Buick moderbolag GM var en av de första att erbjuda låsningsfria system i 1971, så det kommer inte som någon överraskning att de vet en sak eller två om ingenjörskonst dem. Men även de bästa systemen försämras med åldern, och det verkar finnas en inställd mönster om vilka är de första att gå på Buicks. Elektroniska komponenter

Bilar utrustade med låsningsfria system använder en växel-liknande kugghjul fäst vid hjulnavet. En magnetisk sensor räknar antalet gånger signalen avbryts av de tomma utrymmena i detta "redskap" för att bestämma hjulhastighet, och sänder denna information till en dator. Datorn jämför hur snabbt hjulen roterar i förhållande till varandra och under lock-up, minskar bromsvätska tryck till den som inte vänder.
Fluid Control

Bromspedalen trycksätter en "master" cylinder, som sedan skickar trycket till "Slave" cylindrar i bromsoken. När datorn känner av hjulet låsa upp, signalerar det en snabb solenoid för att stänga ventilen till det hjulet, vilket effektivt eliminerar bromstrycket i problemområdet. Enligt Mercedes, kan vissa avancerade låsningsfria bromssystem ansätta och lossa bromsen tryck över 30 gånger per sekund.
Weatherpack Connectors

Äldre GM elektriska anslutningsdon inte var av den bästa kvaliteten, och kommer ofta att spricka och läcka över tiden. När vatten införs, kommer terminalerna att börja korrodera och signalen kommer att avbrytas. Om du får ett låsningsfritt varning, kontrollera dina anslutningar. Detta är i särklass den vanligaste systemfel på dessa bilar.
Linje trycksensorer

Dessa sensorer tala om för datorn hur mycket tryck som utövas på bromsok, och är kända för att misslyckas på äldre bilar. Enligt Edmunds, Buicks som gjorts mellan 1988 och 1995 är särskilt utsatta för denna typ av fel, som vanligtvis kommer att utlösa en indikatorlampa på instrumentbrädan och är lätt repareras.
Magnetventil Stickning

Som enda aktivt mekaniska delarna i ett låsningsfritt system solenoiderna och tillhörande aluminium ventil-blocket är benägna att bära över tiden. Denna typ av förslitning utlöser ibland ett ljus instrumentpanelen varning, och ibland inte. Beroende på graden av slitage, typ av slitage och ålder på fordonet, total förlust av anti-lock funktionen är osannolik.
Wheel givarfelskyddet

Detta står som en av de vanligaste sensorn misslyckanden på Buicks, eftersom hjulsensorer ser en stor vittring och övergrepp. Äldre magnetiska sensorer kan ibland lossna i huset lite, rör sig bort från utlösaren hjulet och skickar felaktig information till datorn. Även om detta är ovanligt på nyare bilar, kan dessa sensorer misslyckas ändå genom ren vittring och vibrationer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64344.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.