Felsökning av en radiator

De flesta radiatorer i sen-modellbilar har plasttankar och kärnor aluminium. Om frostskyddsmedel används är grön i färgen och inte bytas minst vart 2 år, det kan bli frätande och orsaka stopp i kylaren. Detta händer när rost och avlagringar bildas på järn motorblocket och bryta loss och fastna i kylaren. De är också mycket mer känsliga för sprickbildning än deras aluminium motsvarigheter. Saker du behöver
Radiator tryckprovare
Common
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

bort kylarlocket eller avlägsna behållare och kontrollera nivån av frostskyddsmedel. Fyll vid behov att fortsätta med testet.
2

Placera tryckprovare på påfyllningsröret på plats av locket. Pumpa tryckprovare upp till 15 pounds och leta efter läckor runt kylaren topp och sidor. Titta runt båda sidorna och framsidan och baksidan av motorn. Titta under den nedre sidan av motorn. Om det finns en läcka i kylaren, byt ut den. Dra åt eller byt ut några slangar läcker. Om vatten kommer från framsidan av motorn, är det vattenpumpen och om det är åt sidan, den frysa kontakten. Om det finns vatten som kommer ut av brandväggen vid förångarens kondens porten har värmeelementet läcker. Om vatten kommer ut i mitten baktill på motorn, är den bakre frysa kontakten mellan motor och transmission dåligt. Om vattnet visas runt insugningsröret, då packningen måste bytas.
3

bort tryckprovare om det inte fanns några läckor. Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur. Använd temperaturgivare och kontrollera temperaturen på alla delar av radiatorkärnan söker kalla fläckar. En kall plats indikerar en blockering.
4

Håll koll motortemperaturen mot instrumentbrädan spårvidden om det finns någon. När motorn har uppnått normala intervallet, kontrollera temperaturen av frostskyddsmedel i kylarlocket eller reservoar. Om termostaten fungerar, bör vätskan blir plötsligt varmt, cirka 195 grader. Om motorn fortsätter att värma upp och kylarvätska har inte förändrats dramatiskt mellan 195-215 grader, stäng av motorn och byt ut termostaten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63923.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.