Hur man diagnostiserar en automatisk växellåda

Växellådan är utan tvekan en av de mest avgörande delarna till en bil. När det utvecklar problem, kan det vara skrämmande att en amatör bilmekaniker. Förare kan uppleva svårigheter skiftar i olika redskap, eller växlarna kan ändras efter behag. Bilen kan också stanna på föraren om automatlåda sviktar. Om sådana redskap problem uppstår med din bil, behöver du inte få panik. Att veta om dessa frågor kommer att hjälpa dig att diagnostisera specifika transmission problem du kan ha. Saker du behöver
Diagnostic kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera transmissionsolja. Mätstickan för överföring har Tröskelmarkeringarna som indikerar hur mycket transmissionsolja är i bilen. Värm upp din bil för ungefär fem minuter sedan kontrollera vätskenivån när bilen går på tomgång. Om den är låg, tillsätt mer transmissionsolja tills oljestickan visar vätskan i dess tröskel.
2

Spola och byta transmissionsolja om den verkar brun eller har en brinnande lukt till den. Detta tyder på att transmissionsolja har oxiderat och måste helt spolas från transmissionen. Addera 3

titta under bilen när den är parkerad. Om du märker en pöl direkt under sändningen, kan detta tyda på att det finns en läcka. Denna vätska är rött eller rosa.
4

Shift växlar och se om det finns något motstånd. Om din bil är i parken, växla transmissionen i backen eller enhet. Om det finns motstånd mot din skiftande, då det kan finnas ett problem med transmissionen länksystem.
5

varsel om RPM i bilen ökar till synes utan anledning. Oavsett vilken växel du är i, bör RPM nivåerna stannar konsekvent med din hastighet. Om du tänker bara 30 MPH men RPM agerar som om du accelererar till 70, kan du ha en slirkoppling.
6

Research någon "check engine" lyser som visas. Anslut en felkod läsaren in i datalänk-porten på din bil nära rattstången. Koden kan indikera flera problem. Det värsta scenariot är en intern fråga som kräver en specialist. Andra koder kan indikera att växellådan sensorn är utsliten eller att det finns ett elektriskt problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66778.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.