Felsökning överföring i ett 1995 Chevy

Överföring på din 1995 Chevy kunde så småningom börja glida växlar. Du kanske tror att du måste ta bilen till överföring butiken om detta händer dig. Egentligen kan du göra en del grundläggande felsökning hemma. Du kanske kan undvika en kostsam resa till butiken. Det tar ett par timmar att felsöka din 1995 Chevy s sändning. Saker du behöver
Bilnycklar nära Old rag
Ljus
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera platsen där du parkerar din Chevy natten. Om det är en fläck av rött vätska, så har du en överföring läcka. Ett läckage av transmissionsolja kan leda till en trasig växellåda.
2

Ta din Chevy ut för en enhet för att värma upp överföringen. Parkera bilen och låt den vara igång. Pop up huven och hitta överföringen oljestickan. Det kommer att vara placerad på sidan av motorn nära den bakre brandväggen. Drag ut oljestickan och rengör det med den gamla trasan
3

. Sätt tillbaka mätstickan i och ta det tillbaka ut direkt. Undersök nivån av transmissionsolja. Om transmissionsolja är låg tillsätt sedan vätskan. Låg fluid är en viktig orsak till överföringen misslyckas.
4

Kontrollera att vätskan är ren. Om vätskan är smutsiga och luktar bränt, så det behöver ändras.
5

Stäng av Chevy och låt den svalna i ett par timmar.
6

Shimmy dig under din Chevy och hitta sändningen. Transmissionen kopplas direkt bakom motorn. Använd ljuset för att hitta eventuella läckor, trasiga ledningar eller delar som har lossnat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67183.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.