Felsökning Auto Alignment

Auto justering påverkar däckslitage, styrning och fjädring. Slitna eller felriktade delar i fjädring och styrsystem orsaka felaktig inriktning. Däckslitage är det enklaste sättet att felsöka problem automatisk justering och vilka delar som kan behöva justeras eller bytas. Även anpassningen bör kontrolleras med specialutrustning i ett garage, det finns sätt att söka efter större eller pågående anpassningen problem med några verktyg hemma. Korrekt blåsa däck innan du checkar inriktning. Saker du behöver
Måttband
2-fots nivå
Visa fler instruktioner
Toe Alignment
1

Mät avståndet mellan de främre däcken för att säkerställa att båda framdäcken är parallella med varandra. Mät avståndet mellan den främre delen av de främre däcken och på baksidan av de främre däck med ett måttband. Om avståndet är inte exakt samma, hjulen är ur läge front-to-back.
2

Undersök däcken är slitna i en diagonal slitage mönster över däckets slitbana från insidan till utanför. Den diagonalt mönster visas som slitna slitbanan över däcket, som ränder, från insidan till utsidan. Om slitbanan har oregelbundna diagonal förslitning, indikerar detta att hjulen inte är i linje front-to-back.
3

Inspektera delarna styrsystem för slitage, inklusive Pitman arm, spännhjulsarmen , Styrlänkmekanism, dragstänger och kulleder.
Camber Alignment
4

Mät avståndet mellan toppen av framdäcken och botten framdäcken med en måttband. Alternativt, placera en två-fots nivå på utsidan av varje däck. Om mätningarna är olika eller däcken inte är i lod, hjulen är ur läge topp-till-botten.
5

Undersök däcken för ojämnt slitage på insidan och utsidan av slitbanan. Om slitbanan bär snabbare på insidan eller utsidan av däcket, indikerar detta att hjulen inte är i linje top-to-bottom.
6

Inspektera delarna fjädringssystem för slitage inklusive spindlar, stöttor , kontroll-bussningar, kontroll vapen och fjädrar.
Caster Alignment
7

Mät avståndet mellan marken och botten av karossen framför och bakom framdäcken på varje sida. Om mätningarna är olika, är den främre änden ur läge.
8

Mät avståndet från framaxeln till bakaxeln på varje sida av fordonet. Om mätningarna är olika, är den främre änden ur läge.
9

Inspektera stötar, fjädrar, graden av lutning på styraxeln, spindlar, stöttor, kontroll vapen och kontroll bussningar arm.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65065.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.