Vad gör en hydraulcylinder Groan ?

En hydraulcylinder uppgift är att applicera kraft i en enda riktning , genom upprepade slag med en kolv . Kraften kommer från en vätska ( oftast olja ) hålls under tryck inuti den förseglade kammaren att kolven ständigt påfyllning och sedan tömma . Kontrollera filtret
p Om du hör stönande ( eller annan ovanlig ljud ) kommer från maskinens hydraulcylinder , stänga av den . Om ljudet kommer från pumpen , kontrollera den inkommande ledningen . Kontrollera även filtret och se till att du har en ren i cylindern .
Luft i systemet

En ny hydraulisk cylinder har en tätning runt kolven som håller luft från att komma in i den trycksatta delen av cylindern . Men över tiden , kan luft arbeta sig in i den trycksatta området , vilket kan orsaka stönande . Lufta hela hydraulsystemet och kolla alla anslutningar för luckor .
Vätskenivåer och temperatur
p Om ditt system körs låg på hydraulolja , din cylindern kan också börja stöna . Som en del av din förebyggande underhåll , hålla ett öga på dina vätskenivåer . En annan möjlig orsak till stönande kan kylas hydraulvätska. Om ditt system har vilat för länge , kommer vätskan svalna från sin driftstemperatur , och när du startar den igen , kan du först höra jämmer på grund av den låga temperaturen . Låt enheterna värma upp till det normala driftområdet för att undvika skador på cylindrar eller andra delar av systemet .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66786.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.