Varför en dålig Starter Dra större strömstyrka?

Märkbara framsteg har gjorts inom fordonselektronik under de senaste åren. Generatorer och startmotorer prestera bättre och håller längre än någonsin tidigare. De flesta moderna startmotorer anställa reduktionsväxel för att öka strömmen slås samtidigt minska energianvändningen. Den roterande kraften eller vridmomentet en startmotor gäller motorns svänghjul måste uppfylla särskilda minimivärden att initiera motorns rörelse. När rörelsen börjar, har startmotorn att snurra motorn snabbt nog för att förbränningen sker. Användningen av permanentmagneter i motorhuset bidrar till att uppfylla dessa behov och samtidigt minskar energibehovet. Magnetiska personligheter

vägar byggda för anställning av el kallas kretsar. Tråden som ansluter batteriet till en apparat, såsom en glödlampa, är ett exempel på en krets. När en startmotor är tillslagen, ström passerar genom kretsar som är lindade runt en axel, eller ankaret är upphängd medelst lager vid varje ände av motorhuset. Aktuell passerar men de lindade trådarna genererar ett magnetfält. Stationära magneter fästa inuti motorhuset producerar motsatta fält. De repellerande och attrahera krafter rotera rotoraxeln, och slutligen, motorns svänghjul. Två distinkta förhållanden kan leda till överskottsenergi flöde över en krets.
Korta Brott

Strömstyrka är ett mått på elektrisk energi som flyter genom en krets. Utformningen av en krets är gjord med hänsyn till längd och spårvidden behövs tråd, och den effekt som förbrukas för att utföra en uppgift, som att tända en glödlampa. El i kretsen kan nå marken i förtid, genom ett brott i kabeln isolering, till exempel. Det motstånd mot flödet som den fulla längden av tråd och glödlampan är inte längre närvarande i denna förkortade krets, och ökar flödet kraftigt. Detta definierar vad som vanligen kallas en "kortslutning". I en startmotor fall, kan de lindade trådarna på startmotorn armaturen smälter samman, genom överhettning eller trötthet, och effektivt förkorta vägen till marken. Av naturen, kommer el att ta minsta motståndets väg, så ökar flödet medan mindre eller ingen spänning på den utformade uppgiften.
Open Överträdelser

När en krets span avbryts, är det tillstånd som kallas en "öppen krets". En omkopplare som endast ger ström till en krets när den aktiveras, som en signalhornsknappen, anses vara "normalt öppna". Oavsiktliga kryphål i en krets kan överbryggas av elektrisk energi, men mer kraft behövs för att hoppa avtalsbrottet. Den effekt som förbrukas i denna process skapar en ökad förbrukning på tillgänglig energi. Öppna fläckar i ankarlindningarna av en startmotor ökning kretsresistansen och strömförsörjning går upp, samtidigt som du vrider kraften minskar. Lindade trådar i startmotorsolenoiden kan drabbas samma sjukdomar och övergripande starter prestanda kan bli otillräcklig.
Övrigt Bothers
block

Carbon, kallade borstar, är fjäderbelastade till hålla kontakt med den roterande starter ankaret för att överföra batteriet till ankarlindningarna. Fjädrarna förlorar spänningen över tiden och borstarna kan bli glaserade eller sliten. Antingen defekt tillför resistens till kretsen. Dåliga lager i motorhuset kan göra axeln svårare att slå, som kräver mer kraft för att övervinna den ökade motståndet. Termiska förändringar påverkar motstånd i en krets också, och överskottsvärme är den vanliga orsaken för en starter att möta sitt slut. Utökade startkapacitet gånger, eller ett närliggande avgaser läcka, kan förvärra situationen. Ökad kretsresistansen på andra platser kan bidra till mycket effekt drar. Kablar, reläer och strömbrytare måste ha goda kontakter och fulla funktion för att upprätthålla lämpliga krets motstånd. Start-och laddningssystem normalt provas samtidigt, eftersom de delar många komponenter och egenskaper. En grundlig diagnos kan lokalisera problemet lättare än att förlita sig på ett värde i en del av en krets för att utvärdera hela systemet. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68701.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.