Överhettning grund Överfyll av kylvätska

Kylvätska, även känd som frostskyddsmedel, är en viktig del av att upprätthålla optimal bil funktion. Den viktigaste ingrediensen i frostskyddsvätska är glykol, med de flesta moderna bilmotorer med hjälp av en blandning av glykol och vatten. Fyllning och underhålla din kylvätska är en relativt enkel procedur. Men om det inte görs på rätt sätt, kan du orsaka allvarliga skador på motorn på din bil. Om du är osäker på att korrekt mäta kylvätska för din bil, har det gjort av en professionell auto reparation person, som även kan visa dig hur att fylla på kylvätska själv. Vad är frostskyddsmedel?

Det huvudsakliga syftet med frostskyddsmedel är att sänka fryspunkten för vatten under vintern, och höjer kokpunkten under sommaren. För bilar, kan detta vara en nödvändig del av fordonsunderhåll om du bor i extrema klimatförhållanden. Efter att den placerats i bilen, cirkulerar frostskyddsmedel genom motorsystemet. Den kylvätska går genom inre förbränning systemet, hindrar de olika delarna av fordon motorn blir för varm
Överhettning:. För mycket kylvätska

Använda rak frostskyddsmedel i din bil kan vara lika, om inte mer skadliga, än inget frostskyddsmedel alls. Frostskyddsmedel måste först blandas med vatten för att ge de önskade effekterna för din motor. Att bara köra frostskyddsvätska igenom ditt system ensamt kan orsaka extremt höga temperaturer i din motor, vilket resulterar i överhettning. Om du av misstag har fyllt bilen med endast frostskyddsmedel utan förblandning ämnet, lossa den nedre kylarslangen och dränera ungefär hälften av kylmediet. Tillsätt vatten för att göra om en 50/50 frostskyddsmedel vattenblandning.
Brist på kylvätska

En refraktometer är den bästa metoden för att mäta hur mycket frostskyddsmedel du har i bilen. För mycket kylvätska kan orsaka stora problem för din bil. Överhettning, som tidigare beskrivits, korrosion, vattenpump misslyckande och ökad motorslitage. För mycket vatten resulterar emellertid i en blandning som inte kommer att ge de önskade effekterna av att använda kylvätska i första hand. I vissa fall, till exempel i mycket fuktiga och varma temperaturer, kan brist på kylmedel orsakar också din motorn överhettas. Utan tillräckligt med kylvätska, det finns ingen substans för att absorbera och ta bort överdriven värme i motorn. Om du inte är klar över hur man korrekt återfylla kylvätska i bilen, kan det vara värt kostnaden och besväret med en professionell göra det åt dig.
Kylvätska Typer
< p> Olika typer av kylvätska är tillgängliga, beroende på klimatet där du bor och dina specifika behov. Kylmedel vanligtvis är gjorda av antingen etylenglykol eller propylenglykol. Det rekommenderas att du inte blanda olika typer av kylvätskor, men spola systemet innan du lägger en annan typ. En ny typ av kylvätska som finns tillgänglig kallas "långt liv" kylvätska. Denna typ av kylvätska innehåller organiska syror hämmare och är tänkt att pågå längre än andra typer av köldmedia.
Kylsystem

Kylsystemet i en motor är en förseglad systemet. Eftersom trycket i dina ökar motorsystem, kommer temperaturen att öka. När vattnet i motorn ökar förbi kokpunkten, kommer vattnet förvandlas till ånga, som inte är lika effektiva som flytande på att hålla din motor sval. Genom att lägga kylvätska till ditt motorsystem, ökar du kokpunkten för vattnet, vilket gör att din motor att stanna ordentligt kyld. Annars kommer du att uppleva överhettning av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68591.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.