Så Kontrollera strömstyrkan utgången på en generator

generatorn på din bil är en viktig del av ditt elsystem. Om din generator inte fungerar korrekt, kommer det inte ut batteriet, vilket kan göra att snabbt dö. Testa strömstyrka produktionen är ett bra sätt att avgöra din generatorns prestanda. Många bildelar butiker kommer att testa din generator gratis. Om detta alternativ inte är tillgängliga för dig, kan du testa det själv med en strömstyrka mätaren. Saker du behöver
voltmeter eller multimeter
Amperage meter
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huva. För säkerhets skull är det en bra idé o lämna bilen avstängd tills den startas är nödvändiga för provningen.
2

Anslut ledningarna hos en voltmeter eller multimeter på batteripolerna. Mätaren bör ange en spänning på 12,6 till 12,8 volt. Om spänningen i batteriet är inte inom detta område, kanske du behöver byta batteriet.
3

Starta bilen och låt den gå på tomgång. Avläsningen på mätaren bör öka till mellan 13,6 och 14,3 volt. Om den inte gör det, är detta ett tecken på att din generator kan behöva bytas ut.
4

Stäng av bilen och koppla voltmätaren.
5

Anslut en strömstyrka mätaren till bilens batteri och slå på motorn igen.
6

Rev motorn till ca 1200 rpm och göra de mätningar från strömstyrka mätaren. Vid 1200 rpm, bör generatorn ha en strömstyrka utgång som är just lägre än det är strömstyrka. En 90-amp generator bör ha en effekt på 87 till 89 ampere.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65978.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.