Felsökning av en Edelbrock Förgasare

Den Edelbrock förgasaren är en fyrkantig-borrning design med en enda accelerator pump, två stavar mätutrustning, vakuum sekundärlesioner, elektriska eller manuell choke, snabb tomgång cam, singular float skål och två overksamma skruvar blandningen. På många sätt är det designen liknar en Carter AFB. Flera stora jetplan är tillgängliga för åter-jet förgasaren för att tillgodose olika tryckförhållanden och förskjutningar motor. Dessa förgasare bör alltid ha en värmeavledande termo-blocket under förgasaren inklämt mellan två packningar. Blocket håller värmen borta från förgasaren och håller bränslekylaren. Saker du behöver
Liten vanlig skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
3/8-tums enhet tändstiftshylsor
3/8-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner

1

Testa choken när motorn är kall. Ta bort luftrenaren. Använd ett finger för att gasa genom att trycka gasreglaget halvvägs öppen och släpp sedan spaken. Kontrollera choken för att se om den är helt stängd. Om inte, är choken inte justeras ordentligt orsakar en hård start.
2

Starta motorn utan att ytterligare röra gaspedalen. Motorn ska vara på snabb tomgång kammen och varvtal ska vara nära 1500. Om varvtalet är för högt eller lågt, är kammen fel och behöver repareras eller justeras.
3

Kontrollera att choken pull-down fungerar korrekt. Nu när motorn just har börjat, bör choken vara något öppna från sitt helt stängda läge. Om motorn går alltför rika och choken är helt stängd vid denna punkt, är den choke pull-down defekt och har en läcka i membranet. Om choke misslyckades att stänga då gasreglaget öppnades, är choken antingen feljusterad eller fjädern är trasig inuti choke huset. Lossa de tre skruvarna på höljet och vrid kåpan för att stänga choken. Om choken inte går att flytta, är fjädern dåligt.
4

Kontrollera översvämningar på grund av en alltför hög bränslenivå i flottören skål. Låt motorn gå tills choken öppnar hela vägen och sedan titta ner på insidan förgasaren primära kammaren. Leta efter bränsle droppar från de huvudsakliga doseringshål, vilket indikerar för hög en bränslenivå. Förgasaren övre luckan måste avlägsnas, och flottören justeras och nålen och sätet bör ersättas.
5

Kontrollera driften av acceleratorn pumpen genom att observera de två utskjutande munstycken på primärsidan av förgasaren. Öppna gasreglaget genom handen snabbt omkring en tredjedel av vägen och släpp. Varje gång med gasreglaget öppnas det bör finnas en stadig ström av bränsle från båda munstyckena. Om inget bränsle eller mycket lite bränsle observeras, är acceleratorn pumpmembranet dåligt och behöver bytas.
6

Kontrollera den sekundära funktionen genom att observera de bästa gasinmatningsskivorna att se om de öppnar när gasreglaget spak är snäppt öppen och släpps. En Edelbrock förgasaren har två uppsättningar med plåtar på sekundärdelar. Botten som öppnar mekaniskt medan den övre uppsättningen öppen genom ett vakuum. Om de bästa plattorna inte att öppna när gasspjället är snäppt öppen och stängd, det finns ett vakuum läcka eller en dålig membran i förgasaren. Denna situation skulle orsaka en brist på makt under acceleration och en död punkt när gasspjället är plötsligt öppen.
7

Kontrollera inaktiv blandning för korrekt inställning. Vrid skruvarna en i taget i medurs tills rpm börjar sjunka. Vrid skruven ut moturs tills högsta varvtal uppnås och ytterligare rörelse av skruven gör ingen skillnad i varvtal. Nu vrida skruven tillbaka i medurs tills rpm precis börjar släppa och då öppnar den ett kvarts varv. Gör samma sak för den andra skruven och sedan upprepa processen för båda sidor.
8

Kontrollera ett par av de enklaste att få-på tändstift för färg indikerar bränsleblandningen vid de viktigaste jets . Låt motorn svalna och dra pluggarna. En plugg med en svagt grå, rent utseende till det visar god blandning. Om det är svart att blandningen är för fet och ett steg mindre huvudmunstycke behövs så länge allt annat var bra. Om kontakten är vit och blåsbildning blandningen är för mager. Detta kräver ett steg större huvud doseringsmunstycke. Kom ihåg när du kontrollerar blandning av plug färgning, måste allt annat vara perfekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64197.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.