Diagnostisera Laddning Problem i ett fordon

Laddsystemet på alla fordon är utformade för att hålla batteriet fulladdat vid alla tidpunkter. Det är betyget en kallstart strömstyrka eller CCA på en etikett på toppen av batteriet. Batterierna kommer att vara från 450 CCA till över 1.000 CCA i större variation. Generatorer är kategoriserade efter den maximala strömstyrkan de kan leverera under en kort tid kallas flash tid. En generator är inte avsedd att användas vid dess maximala kapacitet på en fortsättningsförsäkring. Den har en kontinuerlig kapacitet på gränsen vanligtvis runt 40 procent. Ett batteri med en dålig cell som inte kommer att acceptera eller bibehålla en full laddning kan orsaka en generator överhettas genom att öka dess arbetscykel utanför dess gränser. En stereo som kräver över 50 ampere kommer att ha samma effekt om en större generator inte är installerat. Saker du behöver
Set av ¼-tums enhet uttag
vanlig skruvmejsel
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera batteriet för laddningstillståndet med hjälp av voltmetern. Använd de röda ledarna på den positiva polen på batteriet och den svarta på den negativa polen på batteriet.
2

Skriv ned spänningen för framtida referens. Om batterispänningen är lägre än 11 ​​volt sätta batteriet på laddaren tills den har nått rätt spänning - över 12 volt. Låt voltmeter ansluten till batteriet och ha en assistent försök att starta bilen. Övervaka spänning som motorn försöker starta. Spänningen bör inte sjunka under 10 volt. Om den gör det, är batteriet dåligt och bör bytas ut innan du fortsätter.
3

Kontrollera alla terminalerna på batteriet och anslutningarna till motorn. Den svarta negativa går till motorblocket var det måste ha en ren tight passform. Den röda kabeln i positiv har minst 2 trådar. Den tjockaste tråden kommer att gå till förrätt och de mindre kablarna går till säkringen blocket. Se till att alla anslutningar är rena och täta.
4

Starta motorn och notera avläsningen på voltmetern. Det ska läsa 13 ½ volt eller högre. Detta indikerar att generatorn laddar batteriet. Spänningen måste vara högre än batterispänningen. Den idealiska spänning för en bra generator skulle vara 14-14 ½ volt
5

Vänd alla tillbehör på -. Luftkonditionering, belysning, radio och vindrutetorkare och notera spänningen. Spänningen bör förbli densamma. Om spänningen sjunker under eller nära batterispänningen då regulatorn i generatorn är defekt. Om det under dessa provningsförfaranden generatorn inte lägga ut tillräcklig spänning antingen med tillbehör på eller utanför generatorn behöver bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63873.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.