Hur man löser Vibrationer i en Honda Odyssey

Vibrationer i en bil är inte bara irriterande - de indikerar ett problem med något i eller på fordonet. Att hitta där att problemet kommer från kan vara lite knepigt. Olika fordonskomponenter vibrera på olika sätt och de vibrationer som de skapar som händer på olika platser i fordonet. Du måste använda dina sinnen för att korrekt diagnostisera vad som orsakar vibrationer. Att lära sig att diagnostisera vibration ordentligt kan spara mycket tid och frustration. Instruktioner
motorvibrationerna
1

Starta Odyssey och låt den gå på tomgång. Om du känner vibrationerna när du sitter i förarsätet när bilen står stilla, är den vibration som kommer från motorn.
2

Ansök gaspådrag för att långsamt öka varvtal. Notera om vibrationer förändras eller försvinner. Om vibrationerna upphör, kommer den mest sannolika boven i dramat vara motorns tomgångsvarvtal. Öka varvtalet tills det är mellan 700 och 800 RPM.
3

Öppna huven. Har en vän stå vid sidan och titta på motorn. Dra i nödbromsen. Placera Odyssey i enheten.
4

Verkställ och släpp gasen snabbt medan du håller bromspedalen ordentligt. Gör samma sak i omvänd ordning. Om motorn har alltför stora rörelser, indikerar det att det finns trasiga motorfästen. Har en vän titta på varje motor mount att se vilka som har alltför stora rörelser och få dem ersättas.
Inredning Vibrationer
5

Drive Odyssey vid olika hastigheter. Notera om fordonet endast vibrerar vid vissa hastigheter. Om den gör det, är det troligaste problemet att däcken är i obalans. Har däcken kontrolleras och balanseras på en lokal verkstad.
6

Känn där vibrationen händer. Vibrationer i ratten relaterar till framhjulen. Vibrationer i golvet eller stolen visar att problemet är i de bakre hjulen.
7

Kontrollera hjulen för bucklor eller böjda ytor. Byt ut alla dåliga hjul. Kör din hand runt slitbanan på däcken. Om de känner sig runt, eller har knölar i dem, byta däcken.
8

Kör Odyssey och bromsa med olika mängder kraft. Om bromspedalen pulserar eller vibrerar, rotorerna är förändrat och kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65253.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.