Hur berätta om en center Link är dåligt

Centret länk, även ofta kallad styrstag, är den faktor som håller dina två främre styrhjul i linje. Ansluten vid vardera änden via en kulled, är centrumlänken ofta bultad till ändarna Tie rod, som sedan styr vinkeln varje främre ratt gör i förhållande till den riktning bilen färdas. Om du känner vibrationerna eller vinglar samtidigt manövrera fordonet, skulle en av de första saker att kontrollera är för spel i mitten länken. Saker du behöver
Jack
Jack står
Visa fler instruktioner
1

Lyft upp framsidan av din bil och stödja ram med pallbockar.
Sida 2

Ligg ner på rygg och glider under främre delen av bilen.
3

Leta baren center länken. Detta kommer att vara parallell med den främre stötfångaren och kommer att ansluta varje drivande hjul med en kulled i vardera änden av en tungmetall bar.
4

Undersök centrum länken för stort spel. Greppa stången center länken och försök att skaka den ordentligt, kontroll av alla rörelser. Om någon rörelse detekteras, är detta troligen orsaken till ditt problem.
5

Undersök kullederna på vardera änden av centrum länkfältet. Kontrollera att gummi dammtätningen stövlar är intakt och visar inga tecken på slitage eller sprickor. Det bör inte finnas något glapp i kulleden då skakas för hand. Om något glapp finns i mitten länk eller kulleder, antingen hela enheten eller bara lederna bollen måste bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68259.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.