Hur hämta Felkoder för Mazda 626 Diesel

Om diesel-eller bensindrivna, kan en Mazdas felkoder nås och diagnostiseras med en handhållen skanner. Detta är den mest pålitliga sättet att ta reda på varför den "Check engine" light har blivit aktiv. Fordon verka under ett standardiserat On-Board Diagnostic kodsystem, men för närvarande finns det två typer av kod som finns. För bilar tillverkade före 1996, måste hårdvaran veta OBD-I felkoder. Fordon efter 1996 behöver OBD-II, och de flesta skannrar är inte reverse-kompatibel. En OBD-II skanner kommer inte förstå OBD-I felkoder. Så innan du köper någon diagnostisk utrustning, vet tillverkningen året. När det är fast, hämta koderna är en ganska enkel process. Saker du behöver
OBD-kodläsare
Visa fler instruktioner
1

Öppna förarsidans dörr, och in Mazdas nyckeln i tändningslåset. Lämna bilen av för tillfället, men du kommer att återvända till denna nyckel senare.
2

Lokalisera Mazdas diagnostiska port. Detta uttag är inkörsport till din Mazda diagnossystem, och du bör kunna hitta det någonstans under instrumentbrädan.
3

Anslut OBD-II-skanner i den diagnostiska porten. För att göra detta, kommer du att använda den kabel som är ansluten till skannern, som slutar i en många-nålas plugg. Denna kontakt ska vara lätt att trycka på plats. Om porten motstånd, tryck hårt, men inte tvinga den.
4

Vrid nyckeln i Mazdas tändningen och starta bilen.
5

Titta koderna visas på skannerns skärm. Många OBD-II-skannrar inte kommer att ge en definition, så du kommer förmodligen att behöva skriva den rapporterade felkoden ner och leta upp det. Använda Google, Bing eller någon annan sökmotor, kan du hitta en dekoder, t.ex. "Engine Light Hjälp (se Resurser).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65891.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.