Varför min bil är att förlora makten när luftkonditioneringen är på?

Luftkonditionering system kräver en hel del kraft för att kyla din bil. Ju högre du har inställd luftkonditionering och varmare det är utomhus, desto mer att systemet måste arbeta för att förse dig med sval luft. Eftersom det enda stället att makten kan komma från är motorn, kanske du märker en nedgång i din bils prestanda som ett resultat av att köra luftkonditioneringen. Hästkrafter Förbrukning

En luftkonditioneringen kräver olika mängder hästkrafter beroende på storleken på bilen och storleken av luftkonditioneringen kompressor. Men när kompressorn faktiskt är aktiv, kan det kräva så mycket som fem eller flera av de tillgängliga hästkrafter från motorn. I ett stort fordon som producerar hundratals hästkrafter, är det osannolikt att det finns en märkbar förlust. I mindre bilar, kan förlusten av 5 hästkrafter vara ganska märkbar.
Mindre motorer

några av de minsta, mest kompakta bilar tillgängliga, förlust av makten krävs för att driva en luftkonditioneringen är så betydande att en större motor är skyldig att ersätta. Början av 1990 Suzuki Swifts fanns tillgängliga med antingen en tre-cylindrig eller fyra-cylindrig motor. Luftkonditionering var inte tillgänglig på den trecylindriga motorn modellen eftersom den lilla 53-hästars motor inte kunde avvara den effekt som krävs för att driva luftkonditioneringen.
Cycles

att förstå exakt varför du förlora effekt vid vissa tidpunkter, måste du veta hur luften fungerar conditioner systemet. Kompressorn är den del av systemet som har en rem direkt kopplad till motorn. Detta är den primära pumpen som driver rörelsen av kylmediet när den är i ångform. När kompressorn är på, du förlorar kraft från motorn eftersom energin används för att driva bandet som driver kompressorn.
Fuel Economy

En stor mängd ström som behövs för att köra systemet luftkonditionering i bilen, så det har en negativ effekt på bilens bränsleförbrukning. En rapport från National Renewable stater Energy Laboratory att det tar så mycket energi för att driva en luftkonditionering med en 400-W belastning som det gör att köra en medelstor bil på 35 mph. Detta innebär en förlust av så mycket som 1 mpg i bränsleekonomi medan luftkonditioneringen är igång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68603.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.