97 Honda Civic startproblem

Du får i bilen och försöker starta det, men något är inte rätt. Det är antingen inte gör något eller det dras igång men inte välter. Många saker kan orsaka detta. Det kan vara så enkelt som ett dött batteri eller så komplicerat som en dålig bränslepump eller neutral säkerhetsbrytare. Ta det ett steg i taget, kommer du att vara tillbaka på vägen på nolltid. Ett verktyg som är absolut nödvändigt, är dock en multimeter. Ingen Crank, No Starta

Du vrider om nyckeln och ingenting händer. Prova att stänga av belysningen. Om de är svagt, indikerar detta att batteriet är dött och behöver ett hopp eller infiltration. Om lamporna är inte svag, det är en annan fråga. Använd en multimeter för att kontrollera spänningen på batteriet. Ställ in multimetern på volt inställning och anslut den röda kabeln till den positiva polen och den svarta kabeln till den negativa polen. Det bör finnas 12V på batteriet. Om inte, ladda batteriet.

Om spänningen är bra, vänd din uppmärksamhet till startmotorn. Målet är att ta reda på om startmotorn är att få en signal. Om så är fallet, är startmotorn dåligt och måste bytas ut, vilket också kan verifieras genom att ta bort startmotorn och få det bänk-testad vid en bildelar butik. För att se om startmotorn blir spänningen, placera den röda ledningen på batteriets ledningen på startmotorn och den svarta kabeln till jord. Vrid nyckeln medan din hjälpare läser voltmeter displayen. Har läst det 12V? Om inte, är kabeln från batteriet till startmotorn dåligt. Om så är fallet, kopplar S-terminalen på startmotorn. Det kommer att bli en svart kontakt som ansluts till startmotorn. Ta bort den och anslut den röda kabeln till den och den svarta kabeln på marken. Vrid nyckeln medan din hjälpare läser voltmeter displayen. Har läst det 12V? Om inte, är startmotorn blir inte en signal. Detta är mest sannolikt på grund av en dålig neutral säkerhetsbrytare. Om så är fallet, är startmotorn troligen fel.

En annan fråga kan vara korrosion. Kontrollera batteripolerna för korrosion, liksom den negativa batterikabeln där det fäster vid kroppen. Om du ser korrosion, kan det vara orsaken bilen startar inte.
Crank, No Starta

Bilen dras igång, vilket innebär att du kan höra det försöker att starta, men det bara inte går att slå över. En motor behöver bränsle, gnista och kompression för att starta. Om det saknas en av dessa, kommer det inte köras.

Testa gnistan först. Ta ett tändstift och placera den tillbaka in i sparkplug tråden. Placera den direkt nära en bergvärme, såsom motorblocket, och har din hjälpare vev fordonet. Ser du en gnista hoppar över elektroden? Om inte, har du satt fingret på problemet till tändsystemet. Den mest sannolika boven i dramat är tändspolen eller en sliten fördelarlocket och rotorn. Gör en fullständig tuneup tändsystem inklusive tändspole, fördelarlock, rotor, tändstift kablar och tändstift.
P Om du hade gnista, kolla om bränsle. Det finns ett par sätt du kan göra detta. Ett är genom att använda en testare bränsletryck och ansluta den till porten på bränslefördelningsröret. Om du inte har en testare bränsletryck, börja med att lindra bränsletryck. För att göra detta, öppna säkringsdosan och avlägsna bränsle relä och vev bilen två till tre gånger i fem sekunder. Avlägsna matningsledningen som leder till bränslefördelningsröret. Placera reläet igen och ha en hjälpare vev bilen medan du håller bränsleledningen och styra allt bränsle som lämnar den i en hink. Var det en tung ström av bränsle lämnar bränsleledningen? Om så är fallet, är bränslepumpen bra. Om inte, försök byta reläet. Om det inte löser problemet, har du en trasig bränslepump som behöver bytas ut. Om du får bränsle, kan problemet bli en av dina bränslespridare. Dra ut digital multimeter och ställ in den på "ohm" inställningen. Koppla bränsleinsprutarna en efter en och kolla för resistens. Du bör få en mycket låg läsning (0 och 15 ohm). Om du får mer än detta eller en "oändlig" läsning, du har en felaktig injektor som behöver bytas ut.
P Om gnista och bränsle checkat ut böter, är det enda tänkbara problemet komprimering. Detta innebär att dina kolvringar är dåliga och inget tryck byggs inuti motorn. För att kontrollera detta, skaffa en kompressionsmätare att testa varje cylinder. Ta bränslepumpens relä så att du inte översvämma cylindrarna. Ta bort varje tändstift och trä kompressionsmätare där tändstift var. Få i bilen och håller gaspedalen nere och veva bilen tills nålen på kompressionsmätare slutar röra sig. Vad är behandlingen vid? Skaffa specifikation från generalagenten eller fabriken servicemanual för komprimering specifikationen för motorn. Är de avläsningar konsekvent eller är det en eller två avläsningar som är långt under resten? Om en eller två behandlingar är långt under de andra, bygga om din motor eller byta ut den.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64310.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.