Hur vill kolla om en tråd är trasig?

En trasig kabel kan orsaka en intermittent fel i bilen, apparat eller utrustning. Särskilt i ett fordon i rörelse, kan en trasig tråd stoppa elektrisk ström varje gång den kopplas bort från den andra bit tråd det är tänkt att fästas på, vilket kan orsaka en permanent fel. Fortfarande finns det vissa strategier som du kan följa för att hitta en öppning i en tråd, även om trasig bit döljs innanför isoleringen. Saker du behöver
Wrench, om nödvändigt
liten spegel, om nödvändigt
ficklampa, om nödvändigt
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort strömkällan till fordonet eller utrustning som innehåller tråden du behöver felsöka. Använd en nyckel om du behöver koppla bort batterikabeln.
2

Inspektera noga anslutningarna i båda ändarna av kabeln är skadad, om de är lätt åtkomliga. Något dra på trådändarna, där de hakar på kontakterna, för att se till att de sitter ordentligt fast.
3

spåra längden på tråden med ditt index och tummen, varvid särskild uppmärksamma eventuella brister kring trådisoleringen. Om det behövs, använd en liten spegel och en ficklampa för att nå runt platser där du har minst tillgång. Du kan misstänka problem om isoleringen är skadad, inklusive mörka fläckar som kan tyda på överhettning, vilket kan ha orsakat tråden innanför isoleringen att bryta.
4

Lossa kontaktstycket till vilken tråden är ansluten, och kontrollera för skada.
5

Få din digitala multimeter och ställ in den för kontinuitet, eller den lägsta intervall på Ohms skalan.
6

Slå på multimeter och tryck en av sonderna till metallen terminalen som håller kabeln till kontakten, och den andra proben till den exponerade delen av tråden, där det går in i kontakten. Vicka kabeln för att kontrollera om en falsk anslutning som du sondera terminalen. Din multimeter avläsning ska visa noll motstånd. Om displayen visar oändligt motstånd, är tråden inte ordentligt ansluten till terminalen. Testa terminalen vid den andra änden av kabeln också, om de är utrustade med ett kopplingsdon.
7

Anslut en av mätarens prober för att ena änden av tråden och den andra sonden till den andra änden av tråden. Använd krokodilklämmor på sonderna för att hålla dem fast att trådändarna. Wiggle eller försiktigt böja tråden vid olika punkter. Om det finns en paus vid någon punkt längs tråden, kommer din avläsning visar oändligt motstånd.
8

in en nål ungefär två eller tre inches bort från punkten på tråden där man misstänker att det finns en sönder. Sätt ett annat stift på andra sidan av tråden, där man misstänker en paus.
9

Anslut multimetern sonder till stiften och vicka tråden vid brytpunkten. Om multimeter displayen visar oändligt motstånd när du vicka tråden, har du hittat kabelbrott.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68070.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.