Vanliga orsaker till olja i en radiator

En fordonets motor är konstruerad för att hålla ihop under svåra påfrestningar och spänningar. Ett antal fluider resa i och runt de delar av en motor för smörjning, kylning eller som en del av förbränningsprocessen. En radiator är kärnan en del av kylsystemet, medan motorolja används för att smörja snabbt rörliga delar. Olja blandas med kylvätska i kylaren är en indikation på att något har gått allvarligt fel i din motor. Blåst topplockspackning

En av de vanligaste orsakerna till olja i kylarvätska, är en blåst topplockspackning också det enklaste och mest prisvärda att reparera. En motor är uppdelad horisontellt i övre och nedre sektioner. Den nedre delen, som rymmer kolvarna och vevaxel, är känd som blocket. Den övre delen innehåller motorventilerna kallas huvudet. Dessa avsnitt är tätt skruvas ihop med en tuff packning inklämt mellan dem. Denna packning innehåller hål för att tillåta kylvätska att cirkulera runt huvudet och blocket och separata hål för att möjliggöra oljeflöde. Om denna packning misslyckas, kan det öppna en väg för motorolja att komma in i kylkanalerna.
Cracked Block

Motorblock är tillverkade av stål eller höghållfast aluminium. Med rätt förutsättningar, kan en spricka utvecklas mellan den interna olja och passager kylmedel inuti själva blocket. Normalt kan ett block vara knäckt av en påverkan (t.ex. en krasch) eller genom motorn frysa i kallt väder. Om för mycket vatten i frostskydd /kylarvätska, kommer låga temperaturer gör denna blandning att frysa och expandera, eventuellt sprickbildning blocket.
Warped eller lyfta huvudet

bultarna som håller ett topplock på ett motorblock utsätts för betydande stress. Det är möjligt att dessa bultar att slitas ut och sträcka, förstör topplockspackning förmåga att täta. Olja och kylvätska kan tvingas av motor trycken att flyta runt packningen och blanda ihop. Ett huvud kan vara skeva av extrem överhettning av motorn och huvudet bolt stretch, som producerar samma situation. Aluminium huvuden är mer benägna att tänja på det här sättet, men något huvud kan varp under tillräckligt övergrepp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65285.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.