Felsökning av en 1997 Ford Windstar

Basen-modellen 1997 Ford Windstar är utrustad med en 3-liters, sexcylindrig motor. Den innehåller också flera vanliga funktioner såsom servobromsar, tonade rutor, fyrhjulsdrivna bromsar låsningsfria, passagerare sittplatser för sju, power sittplatser, 15-tums hjul och servostyrning. Eftersom Windstar har så många olika delar och komponenter, kan det vara svårt att korrekt felsöka ett problem i din minibuss. Börja med en enkel steg: Anteckna var ovanliga ljud och dofter som du manövrera fordonet. Instruktioner
1

Inspektera bromsbelägg och skor i din Windstar när du upptäcker en brinnande lukt från de hjul eller däck som du trycker på bromspedalen. Dynorna och skor kan vara förorenade med fett eller bromsvätska. Undersök broms rotorer, trummor och bromsok för att kontrollera slitage eller skador. Om det luktar bränt sitt ursprung i motorrummet, ta bältet systemet för att se om några delar saknas, sliten, feljusterad eller felaktigt installerad. Kontrollera bältessträckare och remskivor spännare för att se om de är skadade eller slitna.
2

Kontrollera din timing specifikationer när din van avger en stark, ägg-lukt medan du kör eller van motor är tomgång. Kontrollera att tändningsinställningen är korrekt inställt. Titta också på syresensorn och förgasaren för att se om dessa delar är skadade eller felaktiga. Den katalysator, PCV ventil, PCV slangar och förgasare också kan vara igensatt med skräp och smuts och bör inspekteras.
3

Lokalisera topplockspackning och kolvringen in när Windstar avgaser luktar som brinnande olja. Kolven ring set kan brytas eller slitna och topplockspackning kan läcka. Hitta remmarna inuti motorn och inspektera dem när du luktar luktar bränt efter Windstar luftkonditioneringsapparater vrids
4

vidare. Se till att remmarna har rätt mängd spänning och inte är slitna eller saknas. Luftkonditioneringen koppling kompressor kan halka och skulle behöva återställas. Kontrollera att generatorns kablar fungerar och inte utbränd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67301.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.