Felsökning av en Chevrolet Transmission

En Chevrolet transmission är byggd för att vara tillförlitliga, men även dessa komplicerade komponenter kan misslyckas efter 100.000 miles. I många fall är på grund av felaktigt underhåll. Låg vätskenivåer står för många transmission problem, vilket i sin tur leder till mer allvarliga problem och även total överföring misslyckande. Eftersom fastställandet av en växellåda kan vara dyrt, men du vill felsöka dina Chevy transmission problem innan du gör några reparationer. Saker du behöver
Rag
Transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera nivån transmissionsolja. Dra överföring oljestickan från överföringssystemet påfyllningshalsen, vilket på baksidan av motorn. Mätstickan kommer vanligtvis att vara en orange eller gul öglehandtag. Torka av änden av överföringsledningen oljestickan på en trasa. Sätt tillbaka mätstickan i transmissionen och dra ut den igen. Kontrollera oljestickan. Vätskenivån ska ligga mellan den övre och undre markeringarna på slutet av stickan. Om det inte är, lägga transmissionsolja genom påfyllningsröret med Chevy-godkänd växellådsolja och en tratt.
2

Starta motorn och flytta Chevy i växel. Om du märker en clunking ljud som du gör detta, är det troligt överförings fästen. Chevrolets överföring fästen misslyckas ibland på hög körsträcka fordon, speciellt lastbilar. En professionell mekaniker kan ersätta dessa.
3

Kontrollera efter läckor transmissionsolja. Äldre Chevy fordon är ökända för bakre stora läckor tätning överföring. Du ser en mörkröd vätska (eller en pöl) under bilen direkt under sändningen. Detta följs vanligen av en minskning av halterna transmissionsolja, men det kan inte vara omedelbart uppenbara.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64422.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.