Hur hittar koderna Kontrollera motorn en Chevy Avalanche

Det finns två faser av fordon omborddiagnos (OBD). Från och med mitten av 1980-talet, var datorer integrerade i bilar för att hjälpa till att övervaka drift och komponenter utsläpp. Fordonstillverkare utformat sin egen diagnostisk utrustning, vilket var mycket svårt för bilägare och verkstäder för att räkna ut. År 1996, OBD II standardiserat utrustningen. Den Chevy Avalanche infördes 2002, så det har alltid haft OBD II. Utrustningen för att kontrollera motorns koderna är ganska överkomligt. Saker du behöver
OBD II scanner med bruksanvisning
penna och papper
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera datalänkanslutningen (DLC) på Chevy Avalanche. Det är under instrumentbrädan på förarsidan, precis till vänster om ratten.
2

Anslut skannern kontakten till DLC. På grund av dess trapetsoidform, kan du ansluta bara det på ett sätt. De flesta skannrar drivs av bilens batteri. 3

Placera nycklarna i tändningslåset
och vrid det två klick framåt. Detta är den key-on/engine-off läge som ger alla dina elektriska komponenter för Avalanche utan motorn igång.
4

Se bruksanvisningen för skannern för att avgöra hur man hittar kontrollen motor-koder (även känd som diagnostiska felkoder eller DTCS). Dessa scanners är mycket lätt att använda.
5

Välj "läsa koder" eller "felkoder" alternativet på skärmen menyn för scannern, och tryck sedan på "enter" eller "skicka" ;. Det tar några sekunder för att kommunicera med datorn på Avalanche.
6

Läs koderna som visas på skärmen och skriva ner dem. Vissa skannrar kommer att ge er en kort beskrivning tillsammans med kodnummer, medan mindre avancerade modeller kommer helt enkelt ge dig den DTC kodnummer.
7

Se bruksanvisningen för skannern (de flesta skannrar kommer att erbjuda ett numeriskt sekvenseras lista över felkoder, som är standardiserad för de flesta fordon) för att bestämma check beskrivningen motorkod.
8

Hitta koden (er) online eller ring en kvalificerad reparation station, ansedd Biltema eller den lokala Chevy återförsäljare för mer information om kontrollen motorkod vid behov. De flesta av dessa platser nu använda datoriserad utrustning för att leta upp de koder och ge dig mer information om DTC (s).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64571.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.